Monday, 14 November 2016

Ilmu shaklee

Ilmu shaklee

Semua bermula dengan ilmu. Takde ilmu, kita tak tau cara berjalan, cara makan, cara bermuamalah secara berhemah.

Tak boleh hentam kromo. Ikut sedap rasa, badan binasa.

Begitu juga dengan pembabitan saya dalam bisness shaklee. Walaupun masih lagi dalam proses pembelajaran yang sudah pasti takkan habis..tapi itulah manusia perlu kepada ilmu.

Dengan ilmu, kita dipandang mulia tapi jangan sombong. Nanti Allah tarik balik tau. Jangan sampai kita dilabel 'dahlah bodoh, sombong pulak tu'.

Apa sahaja cara asalkan halal, boleh digunakan untuk menambah ilmu. Buku nutrisi shaklee adalah manual yang perlu ada untuk memulakan biz ni. Perlu tip top dalam kepala kena hafal.

Sudah pasti upline akan jadi sasaran jika customer tanya, tapi kita masih ragu ragu nak advise apa. Jangan risau, group kami mempunyai ramai pakar pakar dalam ilmu nutrisi.

Master kami mempunyai pengalaman selama hampir 20 tahun dalam penggunaan supplemen shaklee. Memang terbukti kan.

Takde side effect pun seperti sangkaan orang ramai. Kenapa? Sebab ianya dari bahan semulajadi je, takde bahan sintetik bagai.

Dalam zaman teknologi ni, jangan hanya sekadar tanya pakcik google je. Masih lagi memerlukan guidance dari orang orang yang pakar.

Jangan juga sekadar mendengar kata kata dari orang yang bukan ilmuan dari bidang tersebut. Tersasar kita nanti.

Jom join kami ramai ramai.