Saturday, 8 July 2017

Pastikan aselamat Supplemen Pilihan

Raya raya juga, kesihatan pun kena jaga.

Penuh betul jemputan rumah terbuka hari ni dan esok. Alhamdulillah masih ada lagi orang mengingati kita kan.

Dah sibuk sibuk dengan rumah terbuka tu, tak kisahlah sebagai tuan rumah ke, sebagai tetamu ke, kesihatan kena jaga.

Jangan pulak dah penat berpuasa sebulan, tup tup sepanjang syawal ni semuanya masuk dalam mulut tak terkawal.

Lepas puasa berat turun 5 kg, habis raya berat naik semula 5 kg. Kesian kat badan kan. Ini contoh jeπŸ˜‚πŸ˜‚.

Pastikan supplemen sentiasa ada. Jangan ingat bila perut dah kenyang, nutrisi kat badan dah cukup. Dengan lemang, rendang, kuah lodeh dan macam macam lah.

Dan pastikan jugak supplemen yang korang ambik tu hanya yang terbukti selamat. Lepas raya ni, memang banyak orang dok promote set kurus.

Pastikan korang semak dulu bahan bahan yang digunakan. Memanglah nampak kuruih dalam jangka masa pendek, tapi kena ingat kesan jangka masa panjang.

Dan ingat takde jalan pintas ye nak berjaya. Tak kisah lah samada dalam kerjaya dan juga dalam penjagaan kesihatan. Semuanya perlu usaha dan kesabaran.

Selamat menuju ke rumah terbuka semua. Makan jangan lebih lebih yaπŸ˜‰.

#TRIAngelsShaklee
#WhyShaklee
#KenapaShaklee
#Shakleeeffects
#pengedarshakleekajang
#pengedarshakleeampang

Thursday, 6 July 2017

March Yang Amat Menguji Kesabaran

March yang amat menguji kesabaran.

Bulan march 2017 lepas, 2 anak saya kena jangkitan chicken pox.

Mula mula si kakak yang kena. Deman dulu dalam seminggu. Ingatkan demam denggi, risau jugak. Demam dedar dedar dan tak sedap badan katanya.

Kemudiannya barulah nampak bijik bijik air mula keluar. Si mak yang first time menghadapi keadaan ni, gabra la jugak.

Last saya kena masa sekolah rendah. Dah 30 tahun lebih. Ingat ingat lupa je camne arwah mak rawat saya masa kecik.

Lepas si kakak baik dari chicken pox tu, 2 minggu kemudian barulah si adik naik bijik bijik air ni. Rupanya virus chicken pox ni tersimpan dalam badan agak lama jugak kan.

Saya pun terus start dengan supplemen untuk tingkatkan imun badan. Bagi Garlic, bagi vitamin C, bagi vivix dan bagi nutriferon.


Dalam 3 hari, semua bijik air kering. Dan hari yang ke 5, semua dah hilang. Tak de tinggal parut langsung kat muka. Padahal muka yang paling banyak kena.

Si kakak dah nangis nangis takut ada parutπŸ˜‚πŸ˜‚. Alhamdulillah semuanya okay.

Si adik pulak, sebab dia punya naik sikit je, saya terus bagi nutriferon. Dalam 3 hari terus semuanya hilang.

Jadi apa yang nak saya sampaikan sebenarnya, Nutriferon ni wajib ada kat rumah semua orang. Berfungsi nak tingkatkan imun badan bagi melawan virus yang cuba hinggap kat badan. Bukan untuk chickenpox je, kalau anak demam ke, selesema ke, sangat bagus.

Pernah tak dengar, badan yang dinaiki kayap adalah berpunca dari virus chicken pox yang masih lagi tersimpan dalam badan. Sangat takut kan.

#TRIAngels
#PengedarShakleeKajang
#PengedarShakleeAmpang

Tuesday, 4 July 2017

Cinta Pandang Ke Dua

Cinta pandang kedua.

Macam mana saya boleh berjodoh dengan Shaklee ni pada tahun 2015. Memula tu belikan vitamin untuk suami dan terus jadi ahli. Pastu stop lama.

March 2016, terpandang post pasal vivix yang boleh jadi awet muda. Hati ni memang tertarik sangat dan terus order. Dah tak fikir 2 kali. Mesti cuba. Maklumlah dah masuk 4 series kan.

Bila dah habis sebotol tu, rasa badan macam rasa bertenaga. Pastu beli lagi botol ke 2.

Dia punya kesan tu, badan jadi ringan. Pastu sakit kepala berkurang sangat. Saya ni ada hypertension. Maklumlah banker. Mengadap masalah orang setiap hari. Sampai kita pun dapat tempiasnya.

Bila check semula tekanan darah, memang dah stabil. Padahal dah beberapa tahun makan ubat doktor.

Barulah tau inilah salah satu impaknya bila makan vivix. Nak dapat benefit lain, rupanya berganda ganda benefit yang dapat. Kulit muka pun dah kurang sangat jeragat.

Suami pun bila tengok saya punya tekanan darah dah ok, saya paksa dia cuba untuk sakit goutnya. Boleh dikatakan agak kerap jugaklah dia kena serangan goutnya.

Dan dari dia mula makan dalam bulan June 2016 hingga sekarang, memang langsung gout tak menyinggah.

Bersyukur sangat sebab suami dah baik dari gout. Saya pun bersyukur jugak sebab tak perlu nak cuti emergency je πŸ˜‚πŸ˜‚.

Ini pengalaman peribadi dan sehingga sekarang vivix sentiasa ada dalam simpanan. Umur dah meningkat ni, saya sangat takut dengan penyakit.

Anak anak masih kecil yang perlukan perhatian. Jadi perlu pastikan kesihatan pada tahap yang terbaik.

Nak cuba? Boleh roger. Bila kita dah dapat kebaikannya, baru boleh cerita. Takde sembang kosong punya.

012-9279307

#TRIAngels
#shakleeeffects
#kenapaShaklee
#whyShaklee
#PengedarShakleeKajang
#PengedarShakleeAmpang