Tuesday, 1 August 2017

6 Sebab Omega Guard Shaklee Adalah Minyak Ikan Terbaik

Kenapa omega guard ni best sangat?



Meh saya kongsikan 6 sebab kenapa omega guard shaklee adalah minyak ikan terbaik dunia ye.

Jika nak makan minyak ikan, pilihlah shaklee.


Omega guard dihasilkan melalui penyulingan molekul yang bertujuan untuk meningkatkan kepekatan asid lemak omega 3 dan pada masa yang sama menyingkirkan bahan bahan berbahaya seperi merkuri,  plumbum, arsenic dan bahan bahan lain yang sering mencemari pelbagai spesis spesis ikan di lautan dalam.


Ketulenannya terjamin dan minyak ikan paling tulen di dunia. Omega guard membekalkan spektrum luas asid lemak omega 3 kepada gred pharmaceutical yang asli dan tulen.


Mempunyai DHA dan EPA yang tinggi dalam satu sajian, ia memberikan 990mg asid lemak omega 3 (546mg EPA, 360mg DHA).


Omega guard satu satunya produk omega 3 yang lengkap dengan kesemua 7 spektrum asid lemak omega 3 yang diperlukan oleh badan manusia, termasuk EPA untuk kesihatan keseluruhan dan DHA untuk fungsi dan perkembangan minda yang normal. 

Pengambilan asid lemak yang lengkap membantu mengoptimumkan fungsi di dalam tubuh badan kita.


Tidak dihasilkan dari minyak hati ikan, bau dari minyak ikan yang asli, tiada pewarna atau bau tambahan.

Sumber laut utama ialah dari sumber laut dalam dan sejuk. Ikan laut dalam yang kurang pencemaran dari ikan laut biasa.

Minyak omega 3 dalam omega guard shaklee diekstrak dari ikan laut dalam dan berair sejuk (sardine, makcarel, herring dan anchovies).

Tidak dihasilkan dari minyak hati ikan yang penuh bertoksid.


Diiktiraf oleh Friend of the Sea, ianya untuk memastikan bekalan berterusan minyak ikan berkualiti tanpa menjejaskan kehidupan laut dan alam sekitar.


Dah periksa keperluan omega korang? 

Dari minyak ikan ke dari minyak hati ikan? Sangat sangat berbeza tau.


Saturday, 8 July 2017

Pastikan aselamat Supplemen Pilihan

Raya raya juga, kesihatan pun kena jaga.

Penuh betul jemputan rumah terbuka hari ni dan esok. Alhamdulillah masih ada lagi orang mengingati kita kan.

Dah sibuk sibuk dengan rumah terbuka tu, tak kisahlah sebagai tuan rumah ke, sebagai tetamu ke, kesihatan kena jaga.

Jangan pulak dah penat berpuasa sebulan, tup tup sepanjang syawal ni semuanya masuk dalam mulut tak terkawal.

Lepas puasa berat turun 5 kg, habis raya berat naik semula 5 kg. Kesian kat badan kan. Ini contoh jeπŸ˜‚πŸ˜‚.

Pastikan supplemen sentiasa ada. Jangan ingat bila perut dah kenyang, nutrisi kat badan dah cukup. Dengan lemang, rendang, kuah lodeh dan macam macam lah.

Dan pastikan jugak supplemen yang korang ambik tu hanya yang terbukti selamat. Lepas raya ni, memang banyak orang dok promote set kurus.

Pastikan korang semak dulu bahan bahan yang digunakan. Memanglah nampak kuruih dalam jangka masa pendek, tapi kena ingat kesan jangka masa panjang.

Dan ingat takde jalan pintas ye nak berjaya. Tak kisah lah samada dalam kerjaya dan juga dalam penjagaan kesihatan. Semuanya perlu usaha dan kesabaran.

Selamat menuju ke rumah terbuka semua. Makan jangan lebih lebih yaπŸ˜‰.

#TRIAngelsShaklee
#WhyShaklee
#KenapaShaklee
#Shakleeeffects
#pengedarshakleekajang
#pengedarshakleeampang

Thursday, 6 July 2017

March Yang Amat Menguji Kesabaran

March yang amat menguji kesabaran.

Bulan march 2017 lepas, 2 anak saya kena jangkitan chicken pox.

Mula mula si kakak yang kena. Deman dulu dalam seminggu. Ingatkan demam denggi, risau jugak. Demam dedar dedar dan tak sedap badan katanya.

Kemudiannya barulah nampak bijik bijik air mula keluar. Si mak yang first time menghadapi keadaan ni, gabra la jugak.

Last saya kena masa sekolah rendah. Dah 30 tahun lebih. Ingat ingat lupa je camne arwah mak rawat saya masa kecik.

Lepas si kakak baik dari chicken pox tu, 2 minggu kemudian barulah si adik naik bijik bijik air ni. Rupanya virus chicken pox ni tersimpan dalam badan agak lama jugak kan.

Saya pun terus start dengan supplemen untuk tingkatkan imun badan. Bagi Garlic, bagi vitamin C, bagi vivix dan bagi nutriferon.


Dalam 3 hari, semua bijik air kering. Dan hari yang ke 5, semua dah hilang. Tak de tinggal parut langsung kat muka. Padahal muka yang paling banyak kena.

Si kakak dah nangis nangis takut ada parutπŸ˜‚πŸ˜‚. Alhamdulillah semuanya okay.

Si adik pulak, sebab dia punya naik sikit je, saya terus bagi nutriferon. Dalam 3 hari terus semuanya hilang.

Jadi apa yang nak saya sampaikan sebenarnya, Nutriferon ni wajib ada kat rumah semua orang. Berfungsi nak tingkatkan imun badan bagi melawan virus yang cuba hinggap kat badan. Bukan untuk chickenpox je, kalau anak demam ke, selesema ke, sangat bagus.

Pernah tak dengar, badan yang dinaiki kayap adalah berpunca dari virus chicken pox yang masih lagi tersimpan dalam badan. Sangat takut kan.

#TRIAngels
#PengedarShakleeKajang
#PengedarShakleeAmpang

Tuesday, 4 July 2017

Cinta Pandang Ke Dua

Cinta pandang kedua.

Macam mana saya boleh berjodoh dengan Shaklee ni pada tahun 2015. Memula tu belikan vitamin untuk suami dan terus jadi ahli. Pastu stop lama.

March 2016, terpandang post pasal vivix yang boleh jadi awet muda. Hati ni memang tertarik sangat dan terus order. Dah tak fikir 2 kali. Mesti cuba. Maklumlah dah masuk 4 series kan.

Bila dah habis sebotol tu, rasa badan macam rasa bertenaga. Pastu beli lagi botol ke 2.

Dia punya kesan tu, badan jadi ringan. Pastu sakit kepala berkurang sangat. Saya ni ada hypertension. Maklumlah banker. Mengadap masalah orang setiap hari. Sampai kita pun dapat tempiasnya.

Bila check semula tekanan darah, memang dah stabil. Padahal dah beberapa tahun makan ubat doktor.

Barulah tau inilah salah satu impaknya bila makan vivix. Nak dapat benefit lain, rupanya berganda ganda benefit yang dapat. Kulit muka pun dah kurang sangat jeragat.

Suami pun bila tengok saya punya tekanan darah dah ok, saya paksa dia cuba untuk sakit goutnya. Boleh dikatakan agak kerap jugaklah dia kena serangan goutnya.

Dan dari dia mula makan dalam bulan June 2016 hingga sekarang, memang langsung gout tak menyinggah.

Bersyukur sangat sebab suami dah baik dari gout. Saya pun bersyukur jugak sebab tak perlu nak cuti emergency je πŸ˜‚πŸ˜‚.

Ini pengalaman peribadi dan sehingga sekarang vivix sentiasa ada dalam simpanan. Umur dah meningkat ni, saya sangat takut dengan penyakit.

Anak anak masih kecil yang perlukan perhatian. Jadi perlu pastikan kesihatan pada tahap yang terbaik.

Nak cuba? Boleh roger. Bila kita dah dapat kebaikannya, baru boleh cerita. Takde sembang kosong punya.

012-9279307

#TRIAngels
#shakleeeffects
#kenapaShaklee
#whyShaklee
#PengedarShakleeKajang
#PengedarShakleeAmpang

Friday, 9 June 2017

Kenapa Kena Jaga Makan, Bersenam dan Makan Supplemen

Kat Malaysia ni banyak sangat makanan yang sedap sedap. Nak nak kalau bulan puasa kan. Macam macam makanan ada dijual kata pasar ramadhan. Dengan kuih taik itik, jala mas, murtabak singapore. Amacam, dapat bayangkan tak.

Tapi kena ingat ye, jangan pulak bila dah telan macam macam makanan yang manis dan berminyak tu, tiba tiba rasa bersalah kat badan sendiri. Terus telan supplemen dengan harapan boleh buang segala kolesterol dan toksin dalam badan.

Life style yang sangat bagus dan perlu diikuti adalah makan makanan seimbang. Maksudnya pernah tak nampak piramid makanan yang selalu kita tengok kat tv atau kat hospital.

Group makanan yang macam mana yang perlu dilebihkan, dan group makanan yang macam mana perlu dikurangkan.

Dah tu kena jugak bersenam. Jangan ingat jaga makan je cukup. Nehe nehe.

Pernah dengar tak tulang kita ni lagi banyak aktiviti fizikal yang kita lakukan, tulang kita jadi makin kuat. Bukan makin mereput ye. Sebab tu orang yang selalu kerja duduk depan pc je dan kurang bersenam cepat sakit belakang.

Bila dah makan makanan seimbang dan bersenam, barulah boleh tambah dengan suplemen. Kenapa? Sebab nak tambah lopong lopong vitamin yang kurang kat badan tu.

Bila dah makan makanan seimbang, harus sentiasa ingat, sayuran dan juga binatang ternakan zaman sekarang dah tak macam dulu.

Walaupun kita kata makan sayur organic, tanah untuk menanam tu dah penuh dengan toksid. Belum lagi dikira dengan air untuk menyiram tanaman. Takkan lah mereka siram dengan air tapis kot.

Binatang ternakan terutamanya ayam, semua dah tahu ayam memang disuntik untuk mempercepatkan proses pembesaran. Kita telan jugak.

Tambahan lagi dengan kita jugak terdedah dengan persekitaran tak sihat yang boleh merosakkan sel sel badan. Macam asap kenderaan, asap kilang, asap rokok dan macam macam lagi lah.

Bukannya saya suruh tanam sayur dan ternak ayam sendiri. Kita dah tau memang tak mampu nak buat semua tu.

Bila kita dah makan makanan seimbang, dan bersenam secukupnya paling kurang 3 kali seminggu dengan masa setiap senaman 30 minit, maka kita tambahkan juga dengan makan supplemen untuk lengkapkan keperluan badan.

Semoga kita semua sihat selalu.

#tsunamishaklee
#pengedarshakleeampang
#pengedarshakleekajang

Kesan Vitamin C Pada Kulit

Makin meningkat umur, keadaan kulit pun seiring dengan peningkatan umur.

Percayakah korang yang ketidak cukupan nutrisi jugak boleh memberi kesan pada kulit.

Bukan sahaja nutrisi, corak pemakanan jugak bagi kesan pada kulit badan. Kalau dah bedal karbo dan daging merah memanjang, memang tau dah kan kesannya camne. Bukan sahaja kulit, malah boleh jugak bagi kesan negatif pada organ badan.

Persekitaran dan jugak gaya hidup yang tak sihat jugak sangat mempengaruhi keadaan kulit kita. Makin tak seimbang, makin cepat lah kedutnya keluar. Pernah tak nampak orang yang sentiasa stress, umur 40an dah dianggap umur 50an.

Yang ambik vitamin c mencukupi memang sangat membantu mengurangkan kesan kesan kedut pada kulit terutamanya di muka.

Tapi saya sangat suka jus resveratrol. Membantu memperbaiki sel sel sehingga ke peringkat DNA. Maka sudah tentu makin awet muda la saya kanπŸ˜‰.

#tsunamishaklee
#pengedarshakleeampang
#pengedarshakleekajang

Destinasi Impian Seorang Pengedar Shaklee Ampang

Destinasi impian.

Saya ni bukan jenis yang suka travel. Lagi suka dok di rumah sebab bila dah seharian bekerja, ada masa cuti je nak berehat hilangkan lenguh badan. Nasib baik sekarang dah jumpa ostematrix, lenguh lenguh badan dah kurang sangat.

Setiap orang ada destinasi impian masing masingkan. ikut bajet dan keinginan. Impian saya dalam masa terdekat adalah nak menunaikan umrah ke Tanah Suci. Nak bawak anak anak sekali.

Memang itulah impian setiap umat islam. Nak tengok Kaabah yang merupakan kiblat dalam menunaikan solat.

Nak ziarah ke tempat tempat bersejarah, nak ziarah ke tempat kesan kesan perjuangan yang ditinggalkan oleh Rasulullah s.a.w.

Yang paling utama nak menambahkan keimanan di dada kami sekeluarga. Betapa beruntungnya kita dilahirkan sebagai umat Nabi Muhammad s.a.w.

Doakan impian saya tercapai dan bisnes Shaklee saya makin berkembang. Amiinnn.

#tsunamishaklee
#ireachtravel