Wednesday, 21 March 2018

Pengedar Shaklee Kajang, Ampang, Cheras, Kuala Lumpur | Agen Vivix Shaklee Ampang



Anda berminat mencari produk shaklee melalui Pengedar Shaklee Kajang terbaik? Sudah pasti sayalah orang yang anda tercari cari. Saya Robayah, Pengedar Shaklee Kajang dan Agen Vivix Shaklee Kajang yang boleh COD ke seluruh area Kajang dan kawasan sekitarnya. Hubungi saya di 012-927 9307.


Pengedar Shaklee Kajang / Agen Vivix Shaklee COD Kajang, Ampang, Cheras, Kuala Lumpur

Pelanggan pelanggan saya dari Kajang, Ampang, Cheras, Kuala Lumpur yang pernah beli sangat gembira dengan perubahan kesihatan yang semakin baik. Dan hampir kesemua pelanggan saya repeat order dengan saya sebab tahu akan keberkesanan produk shaklee.

Pelanggan  yang dapatkan vitamin dengan saya akan saya bantu dan guide cara makan yang betul seperti yang disarankan oleh pakar nutrisi Shaklee.

Tapi lagi berbaloi kalau terus daftar jadi ahli shaklee untuk dapatkan produk pada harga ahli yang lebih murah. Jimat sangat dari 15% hingga 25%. Berbaloi baloi ya.

Lokasi Pengedar Shaklee Kajang

Jika anda memerlukan produk shaklee atau vivix shaklee, boleh hubungi saya di 012-927 9307 atau boleh datang di alamat dibawah kerana saya sentiasa mempunyai ready stok.

Lihat google maps dan save siap siap untuk memudahkan anda mendapatkan produk shaklee dan vivix kegemaran anda.




Cara Hubungi Pengedar Shaklee Kajang / Agen Vivix Shaklee COD Kajang, Ampang, Cheras, Kuala Lumpur

Whatsapp saya di 012-927 9307

Atau follow FB saya Pengedar Shaklee Kajang


Jom tengok video Pengedar Shaklee Kajang / Agen Vivix Shaklee Kajang.

BIG WHY - Tips Untuk Kekal Bisnes


Nak berbisnes memang mudah. Semua orang mampu buat. Tapi macam mana nak kekalkan mementum untuk buat bisnes sehingga berjaya?


Tak pernah terpikir sepanjang hidup saya ni saya akan buat bisness. Sangat sangat segan untuk approach orang suruh beli produk kita. Sebab memang dari sekolah lagi saya bercita cita nak kerja bank.
 
Image result for BIG WHY - Tips Untuk Kekal Bisnes


Rupanya Allah bukak mata saya terjumpa dengan produk Shaklee dan mendorongkan saya buat bisnes Shaklee sebab saya ada BIG WHY dalam hidup. BIG WHY yang sangat sangat besar iaitu nak tengok anak anak membesar di depan mata.


Memang kena kuatkan jugak semangat macam mana pun sebab saya ada target yang sangat besar yang perlu saya buat. Sibuk dengan kerja opis, sibuk dengan bisnes, sibuk dengan urusan rumah tangga.


Memang dalam masa setahun saya plan semula hidup saya sebab nak capai BIG WHY tu. Paksa diri buat semuanya sebab saya yakin saya mampu buat dengan izin Allah.


Masa belum boleh memandu keta, setiap kali nak cod, kena tadah telinga husband bebel bebel penat. Kadang dari opis, amek anak kat ampang terus ke kajang hantar barang malam malam. Alhamdulillah dengan kesabaran yang Allah kasik dan rezeki yang diberi, memang saya sentiasa letakkan target untuk 4 angka setiap bulan.


Ini bulan ke 4 saya jadi WAHM dan memang sangat sangat bersemangat untuk pecut lagi laju. Mohon Allah permudahkan semuanya untuk saya naik coordi june 2018.


Tetapkan BIG WHY korang apa. Ianya adalah pandu arah tujuan hidup. Yakinlah akan potensi diri sendiri. Tiada siapa yang akan bantu kita nak berjaya selain dari diri sendiri dan Allah.


Elakkan negative vibes yang datang bertalu talu. Jangan hirau akan langau yang sentiasa menghurung taik. Srbab kita tau kita adalah sewangi wangi bunga. Ingat BIG WHY.

Wednesday, 7 March 2018

Kekal Muda Jelita Dengan YOUTH

MEMADAMKAN SEDEKAD PENUAAN

Dibangunkan oleh pakar pakar kulit bertaraf antarabangsa, set penjagaan kulit YOUTH ini telah diuji keatas 200 orang responden wanita. Dalam masa 7 hari, kesemua responden tersebut mempunyai kulit yang kelihatan lebih muda. Dan dengan penggunaan yang berterusan, 2/3 kulit wanita tersebut telah berubah kearah sedekad lebih muda dari usia, yakni 10 tahun.

 Kenapa Perlu Bertukar Kepada YOUTH

1.  Bebas dari 1500 bahan kimia terlarang seperti paraben, merkuri dll.
2. 100% vegan yakni ianya hanya diperbuat dari tumbuh tumbuhan sahaja.
3. Kajian telah dilakukan selama 8 tahun sebelum ianya dipasarkan.

Kuasa Botanikal

Bahan bahan utama yang ada dalam YOUTH:


MUSCADINE GRAPE

Polifenol Muscadine Grape yang dalam proses patent melindungi dan memperbaiki DNA sel dalam masa yang sama menghalang kerosakan kolagen dan elastin.



LOTUS JAPONICUS

YOUTH Complex yang dalam proses paten, digabungkan dengan Lotus Japonicus, mengaktifkan protein youth yang penting untuk penjanaan semula sel bagi menghasilkan lebih kolagen, elastin dan fibrilin. YOUTH Complex dihasilkan bersama dengan Lotus Japonicus dan Schisandra Chinensis Fruit Extract, yang membekalkan lebih banyak nutrien dan tenaga kepada kulit anda secara berstruktur.




APPLE STEM CELL EXTRACT

Kajian menunjukkan bahawa Apple Stem Cell Extract mengaktifkan dan mempercepat pembaharuan sel kulit untuk kulit kelihatan lebih muda. Ia juga mengekalkan serta memperbaiki tisu kulit supaya kulit anda kelihatan lebih berseri dan lembut, lebih lama.



SCHISANDRA CHINENSIS FRUIT EXTRACT

Secara tradisionalnya, herba ini digunakan di China, Jepun dan Korea untuk melegakan dan menenangkan keradangan dan kegatalan kulit. Sesuai untuk semua jenis kulit, Schisandra Chinensis Fruit Extract menyokong struktur kulit muda dengan menyuburkan kulit dengan vitamin semulajadi dan antioksidan.



VITAL REPAIR+® COMPLEX

Vital Repair Complex+® yang mempunyai pelbagai paten memberikan nutrien anti oksida dan vitamin-vitamin penting untuk menghalang radikal bebas yang merosakkan kulit dan menggalakkan tumbesaran sel sihat.

Kunci untuk mengecapi kulit yang cantik, kelihatan-muda adalah dengan mempercepatkan pembaharuan sel kulit kepada kadar yang lebih cepat. Kulit yang muda melakukannya dengan mudah. Ia akan memperbaharu pada kadar yang optimum dan menghasilkan semua kolagen dan elastin yang kita perlukan untuk kulit yang lembut, gebu serta berseri.
Tetapi dengan meningkatnya usia kita, keserian itu akan hilang. Pembaharuan sel kita akan menjadi perlahan dan kolagen dan elastin yang dihasilkan akan berkurangan.
Berbeza dari produk penjagaan kulit yang lain, teknologi canggih Shaklee bukan sahaja menangani penuaan di permukaan, malah ia bertindak pada sel kulit anda.
Ini bermakna yang Shaklee tidak hanya menyediakan manfaat perlindungan dan pembaikan, tetapi juga menyokong fungsi penting sel yang dapat memulihkan keremajaan dan seri wajah.

Monday, 19 February 2018

Cara Legakan Bengkak Susu



Cara nak legakan bengkak susu.

Dah lah sakit bersalin belum habis, ditambah pulak sakit berdenyut denyut bengkak susu. Sampai boleh demam pun ada. Si baby merengek rengek sebab minum susu tak puas.


Ini biasa berlaku pada ibu ibu yang baru lepas bersalin dan masih dalam pantang. Ada banyak cara tradisional boleh digunakan untuk membantu baikkan bengkak susu. Salah satunya dengan menekap kubis pada payudara si ibu. Tapi kena ingat ye, kadang kadang memang boleh baik, tapi datang dengan pakej susu kurang sekali. Jenuh jugak tu.


Apa yang boleh dilakukan bila terjadinya bengkak susu? Kena fikir positif ye. Payudara bengkak  kerana kita sedang menghasilkan susu untuk bagi kat baby kita.

Antara yang boleh dibuat apabila berlakunya bengkak susu ialah:


1. Pilih coli yang sesuai yang boleh menyokong payudara korang. Jangan pilih yang ketat. Makin sakit nanti.

2. Susukan baby dengan kerap iaitu 2-3 jam sekali. Kejutkan baby jika dia tengah tido. Pastikan baby menyusu pada kedua dua belah payudara. Kena gilir gilir tukar ye.

3. Pastikan baby melekap mulutnya dengan penuh pada areola iaitu kawasan puting yang gelap tu. Untuk memudahkan proses penyusuan dan susu keluar dengan mudah, tekapkan tuala panas pada dada atau mandi dengan air suam.

4. Jika susu terlampau penuh dan baby pun dah kenyang selepas disusukan, gunakan pam untuk mengeluarkan lebihan susu tersebut. Jangan biarkan terlalu lama pada payudara. 

5. Semasa baby tengah meyusu, urutkan payudara secara perlahan lahan. ini untuk melancarkan lagi proses pengaliran susu.

6. Jika tak tahan sakit, ambik ubat penahan sakit seperti yang disarankan oleh doktor.

7. Kena sabar banyak banyak dengan proses penyusuan dan bengkak susu ini. Ianya akan berlalu dengan cepat bila kita berfikir secara positif okay.


Jika semua diatas telah dibuat tapi masih lagi belum dapat selesaikan masalah bengkak susu, kena cuba makan Lecithin dan jugak Garlic untuk membantu melegakan bengkak susu korang.




Sunday, 18 February 2018

Susah Nak Membuang?



Susah Nak Membuang?

Dengan bahasa mudah kita panggil sembelit?  Ia dikatakan sembelit bila proses membuang air besar kurang dari 3 kali seminggu.

Sembelit membuatkan pengidap rasa tak puas bila buang air besar dan perut membuncit.

Macam mana sembelit terjadi?

Antara punca terjadinya sembelit ialah:

1. Mengabaikan apabila datang isyarat nak buang air besar. Dok tahan tahan lepas tu rasa nak membuang hilang.

2. Kurang minum air

3. Kurang makan makanan yang tinggi fibre seperti buah dan sayuran.

Kesan dari sembelit

Sembelit boleh menyebabkan toksin tidak boleh dikeluarkan dari badan secara cekap. Najis yang keras akan melekat pada dinding usus besar dan meyebabkan usus tersumbat.

Dan disinilah bermulanya penyakit datang. Pernah dengar tak kata kata 'semua penyakit bermula dari perut'.

Ia bukan sahaja akan menyebabkan kanser kolon, tetapi jugak kanser kepada lain lain anggota badan.  Ini disebabkan toksin yang tidak dapat dikeluarkan dengan cekap telah mengitari seluruh badan. Sangat menakutkan.

Cara mengatasi masalah sembelit

Cara yang paling biasa dilakukan ialah:

1. Perbanyakkan makan buah buahan dan jugak sayuran hijau.

2. Minum air putih 3 liter sehari untuk membuang segala toksin dalam badan dan jugak untuk memudahkan proses pembuangan.


Paling mudah yang boleh korang lakukan ialah mengambil Set Sembelit Shaklee. Saya akan ajar cara pemakanan yang betul sehingga masalah sembelit korang boleh dihapuskan sepenuhnya.




Cara Mengatasi Masalah Kebas

Korang ada masalah kebas kebas kat kaki, tangan dan seluruh badan?


Bila umur dah meninngkat, macam macam penyakit suka la hinggap kat badan. Kadang kadang rasa kaki kebas dan menyucuk bila bangun dari tidur. Sampaikan kena berjengkit jengkit bila nak menapak.

Badan pulak rasa sakit sakit kat sendi, lenguh, berat semacam. Lutut pulak dah macam tertanggal skru. sampai berbunyi pun hado.

Jom saya kongsikan cara nak hilangkan kebas dengan guna cara tradisional.

BAHAN BAHAN:
Halba
Halia
Serai

Caranya mudah je. Didihkan semuanya dengan 3 gelas air dan angkat. Pastu masukkan sedikit air asam jawa. Rasa masam masam tu yang sedap. Jadikan amalan seharian, minum masa suam.

Tapi ada lagi cara yang paling mudah iaitu makan supplemen.


Tak perlu nak rebus bagai dah.
Hanya dengan Vivix, Omega Guard, B Complex dan Ostematrix. Insya Allah masalah kebas kebas dapat dihilangkan.

Meh hubungi saya untuk penerangan lanjut dan cara pemakanan supplemen yang betul.


Friday, 12 January 2018

Rawat Gastrik Dengan Shaklee

Perut pedih mencucuk cucuk. Serba tak kena. Kalau yang teruk tu, sampai muntah muntah pun ada.

Nak sumbat apa makanan pun tak boleh. Semua keluar balik.

Ingat ye, gastrik kronik boleh membawa kepada kanser perut. Kita ingat kan gastrik biasa. Jadi tahan tahan sakit camtu je.

Kena rawat cepat cepat, jangan sampai melarat.

Memangla orang cakap alaaa gastrik je kot. Apa yang risau sangat.

Pernah seorang customer saya belikan vivix untuk abangnya. Mula mula tu symptom nya seperti gastrik.

Bila dah muntah tak berhenti, ke hospital dah disahkan kanser usus tahap 4. Bila dah tahap camni, semuanya agak terlambat tapi si adik tetap tak mengalah.

Semuanya sebab ambik mudah pasal kesihatan.

Jadi, jaga jaga dengan tahap kesihatan masing masing ye.

#PengedarShakleeAmpang
#PengedarShakleeKajang
#Glorious