Thursday, 21 March 2019

Pengedar Shaklee Ampang Pandan Mewah Ready Stok



Pengedar Shaklee Ampang yang sentiasa ready stok.

Saya akan bantu cadangkan korang vitamin yang sesuai dengan masalah yang dihadapi dan akan guide cara makan yang betul seperti yang di cadangkan oleh nutritionist Shaklee.

COD boleh dibuat pada hari yang sama mengikut kesesuaian masa korang. Mudah kan.


Monday, 18 March 2019

Cantik Gebu Awet Muda Dengan Vitamin E

Kawan baik untuk mengurangkan bekas bekas parut, mengurangkan kedut, garis halus kesan faktor penuaan.

Kena mula dari awal untuk elak kesan penuaan pada kulit lagi cepat berlaku.

Tuesday, 12 March 2019

Set Resdung Shaklee Untuk Membantu Pulihkan Masalah Resdung

Hachum hachum setiap pagi sampai nak tercabut hidung kita yang mendengarnya.

Bila makan seafood, mula lah merenyam rasa muka tu. Macam ada benda merayap.

Pakej dia pulak, naik jerawat sampai berkawah kawah jadi kulit muka. Seksa amat bila ada resdung ni.

Resdung tak boleh dihilangkan dengan sekadar mencuci muka aje. Kena bantu buang toksin dari dalam.

Meh dapatkan set resdung korang ni. Raya dah nak dekat ni.


Sunday, 10 March 2019

Set Jerawat Shaklee

Muka mamang breakout teruk gara gara guna skincare xxx. Memang organik 100% , tapi healing dia tu masuk 3 bulan pun makin beranak pinak gunung berapi jerawat tu. 

Scar pun makin banyak. Macam kawah pun ada nampak😭😭.  Dari muka jerawat biasa2,  jadi luar biasa. Memang sebelum ni jerawat pn banyak juga, tapi takde lah seteruk cenggini Dari 2012 ... Naik turun naik turun.

Bila dah amal shaklee, masih jugak jerawat naik tapi naik tu temporary nak pms sajalah.. Ambik ESP.

Seminggu kemudian ambi herblax dan vita c.

Konsisten dlm sebulan banyak perubahan. 3 bulan pastu .. jerawat takut naik.... Then hilangkan parut, tambah vit e .. Memang berkesan.

Pantang paling utama kena rajin minum air tu wajib, dan rajin cuci muka.

Korang dah nak dekat raya ni, nak cantik nak lawa, meh try jugak ikhtiar untuk hilangkan jerawat ni biar kulit gebu gitew.


Thursday, 7 March 2019

Set Shaklee Atasi Slip Disc

Seksanya kena slip disc. Serba tak kena. Jalan pelan pelan aje. Itu yang nasib boleh jalan. Ada yang terus terbaring pun ada.

Ikhtiar macam macam sebab hidup mesti diteruskan.

Full set untuk sakit saraf, alhamdulillah nampak perubahan ketara.

Tuesday, 5 March 2019

Vivix Dan Japanese Knotweed

Nak tahu? 

Selain dari anggur muscadine, bahan kandungan Vivix yang lain salah satunya adalah Japanese Knotweed.

Tumbuhan ni power gila sebab dia boleh tumbuh kat celah-celah batu di sekitar gunung berapi tanpa sebarang masalah.

Sebab tu lah saintis Shaklee macam mana dia boleh kental sebegitu dan ambil fungsi dia untuk dimasukkan dalam Vivix.

Dengan fungsi itu jugalah Vivix bantu untuk perbaiki tahap kesihatan kita supaya lebih kental lawan sebarang penyakit.

Nak cuba keberkesanan Japanese Knotweed dalam Vivix ni? Boleh klik sini ya :

http://robayahshaklee.wasap.my/



Friday, 2 November 2018

Cara Mendidik Anak Dengan Betul

Anak penyambung kasih ibu ayah. Dan jugak amanah yang Allah telah bagi pada kita untuk dididik ikut acuan yang Allah telah tetapkan.

Alangkah gembira hati bila dikurniakan anak yang bijak, soleh, mendengar kata ikut seperti yang kita impikan. Tapi tak semua diberi Allah seperti apa yang kita nak kan.

Bila ada anak ni, macam macam ragam, macam macam perangai yang menguji kesabaran ibu ayah.

Mendidik anak dizaman sekarang dah tak sama dengan zaman didikan ibu ayah pada kita dulu. Dan kita jugak dah tak berapa boleh guna pakai cara yang sama pada dia orang ni. Tak lut.

Untuk menambah ilmu kekeluargaan, saya suka sangat follow pakar pakar parenting kat fb dan jugak telegram. Banyak ilmu yang depa kongsi untuk kita aplikasikan. Bukan sahaja pada anak anak, tapi jugak untuk kita kawal emosi sebagai ibu ayah.

Antara pakar yang saya suka cedok ilmu ialah Dr Taufik Razif, Ibu Rose dan Dr Siti Ujila Masuri. Best sangat depa ni.

Korang wajib juga follow depa ni. Walaupun korang masih belum dikurniakan anak atau takde masalah dengan anak anak, boleh aje cedok ilmu yang sangat berguna ni. Menambah ilmu tu bukan merugikan pun kan.

Moga Allah kurniakan kita kesabaran dalam mendidik anak anak.

#TRIAngelsWorkshop