Sunday, 3 December 2017

Sebab Makan Vitamin Masa Muda

Umur makin meningkat, badan rasa makin lesu. Tulang ke arah mereput agaknya.

Ya memang ianya faktor umur. Tapi pernah kan kita dengar umur 30an 40 an dah start kena osteoporosis. Saya la tu last year check tulang masa ada health check up kat opis😭😭😭.

Bila dikenang semula, saya tak suka minum susu, tak suka makan vitamin, kurang makan sayur, kurang minum air masak.

Sekarang baru terhegeh hegeh nak makan vitamin.

Korang rasa patut ke tak makan vitamin masa umur muda maknanya mula makan bila umur 18 tahun.

Memang patut sangat kan.

Dengan faktor pemakanan yang tak sihat. Contoh paling senang suka sangat makan fast food. Cepat dan sedap.

Saya setuju cepat dan sedap tu tapi bila kerap sangat makan, memang amat tak bagus. Fast food ni salah satu ejen penyebab kanser ye.

Lagi satu faktor persekitaran dengan udara yang kurang bersih. Asap kenderaan, debu semua tu bila disedut, semua melekat dalam badan.

Dengan faktor faktor tu semua, lompong lompong nutrisi dalam badan perlu kita tampung dengan segera.

Jadi memang patutkan kita makan vitamin masa umur muda.

Jadi saya boleh kata #sangatpatut

#TRIAngelsWaves
#Road2Infinity
#Glorious

Vitamin Terbaik

Kalau beli barang, selalunya saya akan pilih yang terbaik.  Kalau makanan yang nak masuk dalam badan lagilah saya cerewet.

Bahkan nak beli bahan memasak pun mesti pilih yang elok. Ikan kalau pecah perut atau merah mata tak cukup tido tu memang la tak beli.

Ayam kalau bau dah lain macam dan isi lembik tak kenyal, tolak ketepi.

Sayur kalau dah layu dan benyek tu, mestilah tak ambik. Serai kalau dah kering, memang buang duit la beli. Kalau masak, confirm kurang bau wangi serai tu.

Walau orang kedai lelong dengan harga murah dari kedai lain pun, mana nak beli. Jadi sakit lain pulak.

Jadi, kalau nak makan vitamin, jangan pikir murah je. Kualiti pun kena ambik kira. Badan nak pakai lama kan.

Pastikan ambik vitamin yang takde bahan sintetik langsung. Dari bahan semula jadi je tau.

Pastu vitamin tu mestilah diuji oleh saintis saintis untuk memastikan ianya selamat dan berkesan. Jangan beli yang timbang kilo.

Pastikan ada jurnal jurnal kesihatan berkenaan dengan produk tersebut. Land mark study pun kena ada jugak ye.

Yang pasti, semuanya ada pada produk shaklee dan takde pada produk lain.

Kalau nak menambah ilmu berkenaan kesihatan, boleh klik link kat bawah. Sama sama kita berkongsi ilmu okay.

http://healthresource.shaklee.com/

Repeat Order Shaklee

Sepanjang berbisnes shaklee ni, memang ada customer tetap yang dok repeat beli.

Ada yang setiap bulan, ada yang setiap 2 bulan. Memang stok tu kena sentiasa stand by untuk dia orang.

Pernah jugak saya tanya kenapa dok repeat beli. Best sangat ke. Nak jugak tau kan pendapat dia orang.

Maklum balas yang saya dapat, pernah makan brand lain tapi tak nampak kesan walau dah berbulan makan. Makan yang shaklee punya, seminggu pun dah boleh nampak perubahan.

Belum lagi yang customer sorang ni dok berkampung kat hospital seminggu sebab nak rawat kebas kebas. Tak tahan kena ambik darah setiap hari, mintak balik umah.

Ikhtiar dengan vivix shaklee, minum sesudu malam tu, esoknya kebas hilang. Semuanya dengan izin Allah.

Pulak tu, saya ni memang sentiasa akan cod je. Hantar depan pintu. Senang kalau customer nak tanya apa. Ada yang dah jadi kawan pun ye jugak😉. Tapi nak post pun boleh je.

Servis kena tiptop. Ilmu kena mantap. Ilmu tak boleh kedekut. Berbisnes sebab nak bantu sama sama sihat. Korang sihat, saya tumpang gembira.

#TRIAngelsWaves
#Road2Infinity
#Glorious

Thursday, 30 November 2017

Ejen Terbaik Shaklee

Kenapa korang kena cari saya sebagai ejen terpilih untuk beli produk shaklee.

Yang paling utama sudah tentu saya sentiasa ada ready stok. Tak perlu nak tunggu courier service hantarkan la, baru nak order la. Tak tak tak. Sebut je, insya Allah ada.

Product boleh cod dalam radius yang mampu je la. Jangan pulak order nak suruh hantar kat pantai timur. Boleh je tapi abam Gdex la yang hantarkan. Hakak kena jaga anak dengan suami kat umah ni.

Takpun hakak akan mintak ahli team kami cod di seluruh malaysia. Tada masalah punya.

Saya suka sharing ilmu. Memang customer yang call nak beli, saya akan tanya betul betul. Kenapa? Sebab hakak tak nak customer beli product yang tak menyelesaikan masalah.

Boleh aje makan mana mana vitamin shaklee tu, tapi yang utama mestilah nak baikkan mana yang tak selesa tu. Jadi jangan rimas kalau hakak tanya banyak ye.

Jadi apa tunggu lagi. Moh order cepat cepat ye.

#TRIAngelsWaves
#Road2Infinity
#Glorious

3 Sebab Shaklee Supplemen Terbaik

Kenapa ye saya suka sangat dengan vitamin shaklee ni?

Sebelum ni saya memang langsung tak makan vitamin. Malah susu pun tak minum sebab tak suka dengan baunya yang agak kurang enak.

Bila dah meningkat umur, sakit sana sini baru tergerak nak makan supplemen. Sudah pasti saya buat survey dulu sebelum pilih supplemen.

Jom semak apakah kriteria yang membolehkan saya yakin dengan shaklee.

Paling utama yang saya semak adalah bahan bahan dalam supplemen tu sendiri. Sudah pasti shaklee hanyalah supplemen yang diperbuat dari bahan bahan semulajadi sahaja tanpa campur bahan sintetik langsung.

Bahkan esp yang diperbuat dari soya tu pun adalah soya non GMO. Maksudnya pokok soya tu sendiri takde perubahan genetik macam letak atau combine dengan mana mana ejen yang mempercepatkan pokok jadi besar.

Dah tu setiap produk shaklee di akan diuji oleh para saintis sebelum dipasarkan. Bertahun tahun ujikaji dibuat sebelum dijual pada orang ramai.

Malah shaklee berbelanja beratus ratus juta dollar setahun untuk kajiannya. Mana la saya tak jatuh chenta dengan shaklee ni.

Lagi satu shaklee ada landmark study. Maknanya ada perbandingan antara produk shaklee dengan supplemen lain dan jugak yang tak makan supplemen. Nak tengok apa kesan jangka panjang bila makan shaklee.

Land mark study ni bukan shaklee yang mengada ngada nak buat ye. Ia dikelolakan oleh Professor professor dari University of California, Berkeley. Jangan ingat Shaklee saja saja je nak buat perbandingan ni.

Dan result dia sudah tentulah yang makan supplemen shaklee lagi kurang berisiko untuk kena penyakit kronik terutamanya berkaitan dengan cardiovascular atau jantung.

Malah ada jugak yang makan supplemen selain dari Shaklee lagi berisiko tinggi kena penyakit kronik berbanding yang tak makan supplemen.

Nampak tak puncanya. Iaitu bila pilih sembarangan supplemen, jadi tambah penyakit pulak. Bukan makin baik.

Banyak lagi kalau nak tau pasal shaklee ni. Boleh roger roger ye. Nanti saya explain lagi detail.

Monday, 27 November 2017

Alfalfa Shaklee


Selama ni saya tau la alfalfa ni bagus untuk orang lepas bersalin je sebab ia macam jamu. Nak buang segala darah kotor dalam badan.

Ghupanya fungsi alfalfa lebih dari tu.

Alfalfa ni bantu meningkatkan alkali pada badan. Badan tinggi asid disebabkan oleh seperti faktor pemakanan dan persekitaran.

Bila badan dah neutral dan kurang berasid, dah tentu badan makin selesa dan sihat.

Kebaikan alfalfa jugak boleh membantu membersihkan darah secara semulajadi. Mengurangkan bau badan dan jugak detox hati.

Sangat bagus jugak bagi yang ada masalah keradangan pada sendi.

Yang saya nampak sekarang, bila alfalfa ni boleh meningkatkan tahap alkali pada badan, sah sah sangat bagus bagi yang ada sakit gout.

Wokeh, boleh paksa husband makan. Biar boleh ucap bye bye pada gout ni.


Hanya tinggal 3 hari je lagi promo vivix ni.

Beli 2 botol, dapat discount 5%. Lebih kurang rm150++ jugakla jimatnya.

Dah la dapat free delivery, membership free pun dibagi.

Cash bonus pulak dalam rm30++ masuk akaun.

Meh grab terus. Jimat sungguh.