Tuesday, 27 August 2019

Cara Mencegah Asma Pada Anak

Cara mencegah asma pada anak .

Minggu lepas ada customer tetiba terpacak depan gate. Rupanya nak beli omega.

Sebelum ni dah beli sebotol omega ikhtiar untuk anak umur 5 tahun kerap sangat kena ambik nebulizer. Sampai dia pun dah penat nak berulang alik ke klinik.

Alhamdulillah, selepas amalkan omega ni, berbeza sangat kata di ayah ni. Jarang sangat dah pegi ambik neb. Nampak muka gembira dan lega pada si ayah ni. Anak kan. Sapa tak sayang.


Musim hujan panas ni, memang cepat anak anak kena batuk selesema. Korang yang anak ada masalah yang sama, boleh ikhtiar dengam omega. Insya Allah berkesan.

Set Berpantang Shaklee

Set Berpantang Shaklee


Saya dah cuba 3 jenis set bersalin yang berbeza. Ini set yang ke 4 untuk anak last ni.

Sebelum ni tak tau pun Shaklee ni apa, tapi bila dah mula makan supplement sebelum mengandung lagi, rasa serasi pulak. Badan rasa cergas.

Jadi bila dah mengandung, terus sambung dengan set mengandung sehinggalah bersalin pun ambik set bersalin shaklee.


Bila dah bersalin czer ni, memang pantang dia pun lain macam jugak la. Tak sebarang makanan dan supplemen boleh di ambik. Terutamanya yang jenis jamu. Lagi la saya takut.

Sebabnya bersalin kali ke 2 jugak secara czer ada jangkitan pada luka. Adui tuhan je yang tau sakit dia. Berdenyut denyut tempat luka dengan merah menyala. Nasib baik la tak kena bukak balik walau dah nampak ada nanah kat luka tu.

Sebab tu, untuk bersalin yang seterusnya saya jaga betul betul. Serik dah dengan infection pada luka czer ni.

Jadi bila makan set bersalin Shaklee ni, yakin sangat sebab semuanya dari tumbuhan aje. Baby pun ok, tak kembung. Susu badan pun banyak. Sampai sekarang baby dah umur 9 bulan pun, kalau baby lambat sikit menyusu, mulalah bengkak. Alhamdulillah.

Jadi saya sangat recommend omak omak ambik set berpantang ni. Cergasnya lain macam tau.

Saturday, 3 August 2019

Vitamin c memang saya makan setiap hari. Wajib, memang tak tinggal.

Kalau baby macam rasa panas badan sikit, saya up kan dose makan vitamin c sebab baby menyusu badan.

Alhamdulillah sekejap je baik.

Jom tengok kat bawah apa yang vitamin c boleh bantu kita.


Thursday, 1 August 2019

Promosi Vivix Harga Murah


DAH LAMA TERLIUR DENGAN VIVIX NI, BILA NAK PROMO?

HARI INI tuan-tuan dan puan-puan adik kakok. Vivix ade promo gempak!
.
.
Kenapa perlu dapatkan Vivix?

✅Produk boleh bantu baiki sel bermula dari DNA lagi
✅ Bantu upgrade sel dengan tambahkan enjin sel atau pun mitokondria tempat jana tenaga sel
✅ Bantu badan jadi sihat dan bertenaga
✅ Halang berlaku kerosakan sel

Semua nye kait dengan sel la. Sel kan unit yg paling kecik. Dari sel tu la terbentuknya jadi tisu. Dari tisu,  terbentuknya jadi organ. Organ pula bergabung membentuk  sistem badan.

So,  nak betulkan sistem badan,  kita mula betulkan sel dulu 🤗
.
Jadi, siapa je yang boleh amalkan vivix ni?? Semua dari kita..
.
Biar vivix bantu anda untuk 👇👇👇

-memelihara kesihatan jantung
-memelihara kesihatan otak
-memelihara kesihatan sistem imun
-memelihara kesihatan sendi
-perlindungan antioksidan
-anti penuaan
-merendahkan tekanan darah
-anti kanser
-merendahkan tahap kolestrol
-menguatkan tulang
-mengurangkan atritis
-anti inflamasi
-menguatkan daya ingatan
-menghalang pembentukan tumor
-mengawal selia insulin (diabetes)
-membantu glaukoma
-melegakan allergic & lelah
-menghalang alzheimer
-mencegah masalah prostat
-mengawal selia kelikatan darah
-memperbaiki kualiti tidur
-anti depresi
-memperbaiki sel kulit
-melambatkan penuaan
-menghilangkan kedut halus
-memutihkan kulit
-menghilangkan jeragat/pigmentasi
-meningkatkan daya seksual
-meningkatkan tahap kesuburan
-meningkatkan pengeluaran sperma yg berkualiti
.
.
#PROMOSI VIVIX BULAN NI, MACAM MANA PULA??
.
Begini nilai cash back untuk pembelian vivix bulan ni
2 botol = RM36.10
4 botol = RM115.52
6 botol = RM250.80...
P/s: Ogos 2018 ni, Beli 6 botol, percuma 1 botol worth RM 475 lah..
Wehuuu
.
Udah la jimat 5% (lbih kurang rm40) untuk setiap 2 botol.

4 botol jimat 10%
6 botol jimat 15%
.
.
Penjimatan ni BULAN INI SAHAJA tau. Beli Vivix dapat lagi

FREE MEMBERSHIP
FREE POSTAGE
.
.
Macam mana nak order?
Klik ni
Www.wasap.my/60129279307/VivixPromo
.
Mudah je kan?


Thursday, 21 March 2019

Pengedar Shaklee Ampang Pandan Mewah Ready Stok



Pengedar Shaklee Ampang yang sentiasa ready stok.

Saya akan bantu cadangkan korang vitamin yang sesuai dengan masalah yang dihadapi dan akan guide cara makan yang betul seperti yang di cadangkan oleh nutritionist Shaklee.

COD boleh dibuat pada hari yang sama mengikut kesesuaian masa korang. Mudah kan.


Monday, 18 March 2019

Cantik Gebu Awet Muda Dengan Vitamin E

Kawan baik untuk mengurangkan bekas bekas parut, mengurangkan kedut, garis halus kesan faktor penuaan.

Kena mula dari awal untuk elak kesan penuaan pada kulit lagi cepat berlaku.

Tuesday, 12 March 2019

Set Resdung Shaklee Untuk Membantu Pulihkan Masalah Resdung

Hachum hachum setiap pagi sampai nak tercabut hidung kita yang mendengarnya.

Bila makan seafood, mula lah merenyam rasa muka tu. Macam ada benda merayap.

Pakej dia pulak, naik jerawat sampai berkawah kawah jadi kulit muka. Seksa amat bila ada resdung ni.

Resdung tak boleh dihilangkan dengan sekadar mencuci muka aje. Kena bantu buang toksin dari dalam.

Meh dapatkan set resdung korang ni. Raya dah nak dekat ni.