Wednesday, 27 September 2017

Caa Kulit Cantik Shaklee

Sekarang dah hujung bulan September. Lagi 3 hari nak masuk Oktober.

Pastu hujung bulan November dah mula cuti sekolah. Dan bermulalah acara kenduri kawin.

Yang nak mendirikan mahligai cinta tu, kena mula jaga kulit dah dari sekarang sempat lagi. Jangan ingat dengan tempek make up tebal tebal boleh menutupi kawah dan juga kulit menggerutu sebab jerawat tu.

Tak perlu make up tebal pun takpe. Yang penting kulit cantik dan mulus.

Sebab tu kena dapatkan set radiant 4 ni.

Set untuk mencantikkan kulit dan jugak untuk membetulkan hormon. Insya Allah dengan ikhtiar ni, semoga cepatkan dapat baby.

Lagi 3 hari je promo set radiant 4 ni dan dapat voucher rm60. Huntong sangat.

http://www.wasap.my/60129279307


Tuesday, 26 September 2017

Cara Membanyakkan Susu Badan

Gara gara semasa berpantang guna set shaklee,   baru 10 hari stok susu dah melimpah ruah.

Tak jeles ke tengok orang lain dapat stok macam tu?

Bukan sahaja stok susu berganda ganda, badan pun jadi lagi cergas dan bertenaga walau tidur 2 jam je.

Kalau berkenan jugak, meh contact no kat bawah.

http://www.wasap.my/60129279307


Cara Rawat Gout Dengan Vitamin

Kaki bengkak merah menyala sampai berkilat kilat.

Kena kain akibat ditiup angin pun sakit. Apatah lagi nak memijak. Memang tak lah.

Makan pantang masih lagi ok. Tapi kalau pantang jumpa tu yang jadi masalah. Dah tak hirau semuanya boleh dihadap.

Sea food, daging merah. Memang sedap dipandang, tapi tahan ke dengan kesakitan yang bakal di tanggung?




Sunday, 24 September 2017

Cara Menjaga Kesihatan Untuk Wanita Umur 40 Tahun

Umur 40 tahun adalah bermulanya proses penuaan bagi wanita. 

Jika tidak dijaga dan mendapat nutrisi secukupnya, maka proses penuaan lagi cepat berlaku.

Bukan sahaja sakit sendi dan lutut, menopaus pun akan cepat dapat.

Hubungi saya untuk dapatkan konsultansi bagi kesihatan wanita di 012-9279307. 






Thursday, 21 September 2017

Rezeki Perlu Dicari Dan Digali

Rezeki perlu dicari dan digali.

Tak boleh nak tunggu datang bergolek. Ko rajin ko dapat lebih. Ko malas, habuk la dapat.

Bila berbisness orang pandang sinis tu biasa, jeling jeling tu biasa. Takkan nak cakap aku cucuk mata hang nak? Tak boleh tak boleh. Semuanya boleh jadi prospek.

Bila kita nak mula naik dari bawah, memang kena usaha keras. Abaikan segala negative vibes.

Fokus pada big why. Masa tu bayangkan, bayangkan impian kita. Fuhhh syokkan.

Jadi sempena tahun baru hijrah ni, pasakkan kuat kuat azam dan keinginan.

Mesti boleh!

Sekian bebelan hari ni. Sebenarnya tak boleh tido๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚.

Tuesday, 19 September 2017

Set Kulit Cantik Dan Sihat Shaklee

Kulit ada macam macam jenis. Yang berminyak, berjerawat, kering menggelupas. Ada jugak yang jenis tompok tompok.

Kalau dapat jenis kulit cantik mulus tu, memang bersyukur sesangat.

Tapi apakan daya, tak semua yang kita nak boleh dapat. Tapi kena usaha la.

Nak kulit cantik tak berjerawat, makan ESP ngan vitamin C. Konpem jerawat malu malu nak singgah.

Kalau tambah dengan collagen, lagi la halus mulus. Boleh kalah kek japanese cotton. Pernah nampak kan tahap kegebuannya camne. Sakit sakit sendi pun dah boleh bye bye.

Kadang kadang disebabkan hormon tak stabil pun boleh membuatkan jerawat naik. Ditambah dengan senggugut lagi.

Sudah semestinya kena ada set cantik radiant 4 ni. Dapat voucher rm60 lagi. Sapa nak kasik?

Meh wasap cepat.

http://www.wasap.my/60129279307
Shaklee Ampang

Monday, 18 September 2017

Tragedi

Hati masih terasa hiba dengan nasib anak anak tahfiz.

Tapi Allah memang mengangkat darjat mereka sebagai syahid.

Nasib kita pulak macam mana?

Thursday, 14 September 2017

Infinity Shaklee

Selagi ada kemahuan nak mencari ilmu, kat mana mana dan bila bila masa pun Allah permudahkan. Yang penting niat mesti betul.

Apa sahaja masalah yang timbul, bincang bersama sama. Tak yakin, tanya pada yang lebih pakar.

Alhamdulillah dikurniakan team yang sangat bertoleransi dan saling berkongsi ilmu. Hanya Allah jua yang membalas kebaikan kalian.

Sama sama mencari rezeki, tiada caras mencaras, saling bantu membantu. Allahu.. betapa bersyukur saya dengan kurniaan Allah ini.

Terima kasih kalian semua. Jom join kami..

#Infinity
#TRIAngels

Wednesday, 13 September 2017

Produk Shaklee Selamat

Kebelakangan ni keluar lagi cerita pasal anti supplemen.

Masing masing punya pemahaman la kan. Kalau rasa makanan seharian dah cukup dengan nutrisi, silakan makan secukupnya sayur dan buah semua.

Macam saya, sebab makan tak tentu masa. Kadang kadang buah dan sayur takde dalam menu hidangan, maka saya perlukan supplemen untuk tampung nutrisi yang tak cukup.

Pulak tu dengan faktor umur yang bertambah juga antara salah satu lagi faktor untuk saya tambah kalsium pada badan.

Tulang dah tak berapa kuat. Masa nak bersenam tak cukup 3 kali seminggu.

Kalau korang pun ada masalah sama macam saya, boleh roger untuk saya bantu.


Tuesday, 12 September 2017

Meredakan Bengkak Gout

Eh kenapa nak menapak rasa sakit sangat ni? Mencucuk cucuk tak tahan. Bulan lepas dah kena, takkan bulan ni kena lagi.

Rasa macam dah pantang makan daging merah dengan kambing. Ehhh laa raya korban hari tu kan balik kampung, tumbang sekor lembu. Bukan ke Abang memang layan benor dengan singgang tulang ke....

Amacam. Ada pengalaman yang sama? Salah makan sikit mulalah gout menjelma. Itu dah memang makan ubat gout setiap hari.

Risaukan jugak sebab gout ni boleh membuatkan buah pinggang bermasalah bila uric asid membentuk menjadi kristal dan bergerak ke arah buah pinggang.

Macam mana pulak dengan on medication selama bertahun tahun?

Sebab tu kita kena ikhtiarkan dengan supplemen. Yang pasti hanya Shaklee sebab supplemen shaklee tergolong dalam makanan tambahan. Bukannya ubat. Pasti selamat sebab dah ada semua journal dan landmark study bagai.

Jom tengok video macam mana nak redakan bengkak gout.

Jangan segan roger saya di 012-9279307.

https://youtu.be/p4svg4SrEXE






Set Resdung Shaklee



Kalau setiap pagi bangun terbersin tak sudah tu, tau dah apa masalahnya.

Pastu dengan kahak yang melekat tak nak kuar habis bila mandi pagi pun satu hal.

Belum lagi dengan muka terasa dikuit kuit merenyamnya.

Petanda resdung telah melekat di badan. Itu kes yang tak nampak.

Yang nampak pulak, dengan jerawat tumbuh melata tak kesudahan. Lepas satu satu keluar. Sentiasa akan tinggal lopak.

Kesian pun ada. Bukannya tak ada usaha. Dah ikhtiar segala cara. Buang guna asap la, pergi buang ulat di muka la. Tapi tak sudah jugak.

Sebenarnya kena bantu diri dengan baikkan dalaman dulu.

Bila kuman dah habis mati dlm badan, barulah  segala makneka miang, merenyam, gatal semua hilang.

Meh cuba dengan set resdung shaklee ni. Insya allah boleh bantu korang nampak mulus kulitnya.

Saya kongsikan fungsi setiap supplemen untuk set resdung ni.

https://youtu.be/dG7OC3F69a8






Sunday, 10 September 2017

Set Cantik Shaklee Radiant 4

Promosi Shaklee datang lagi.

Confirm cun melecun le korang lepas ni. Yang sakit lutut pun boleh berlari๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚.

Promosi 4 ketui barang ni, dia bagi pulak korang voucher rm60. Hah..sapa nak kasik? Rm60 tu..

Nak tau camne nak dapatkan voucher ni, meh hubungi no kat bawah. Hakak explain sedetail detailnya kat korang.

No hidden cost ye. Takde tipu tipu..

012-9279307


Friday, 8 September 2017

Omega Shaklee Untuk Ibu Menyusu


Ibu menyusu pernahkah tanya diri kita,
.
.
adakah bayi kita dapat zat yang diperlukan dari susu kita?
.
.
Terutamanya DHA untuk otak...
.
.
sedangkan setiap hari kita makan makanan yang langsung takde DHA...
.
.
jadi macam mana baby nak dapat DHA dari susu kita?

.
.
Jawapannya DHA akan disedut dari otak ibu.. itu kalau otak ibu kaya DHA...
.
.
kalau otak ibu pun tak cukup DHA apa jadi? Jadilah ibu pun makin lama makin pelupa makin tak boleh fokus cepat stress dan sebagainya...
.
.
kesian ibu kesian lagi pada baby..
.
.
Haa jangan ingat susu formula penyelesaiannya...
.
.
DHA dalam susu formula tu lagi takleh pakai sebab sangat sikit yang mampu diserap badan tak macam DHA susu ibu...
.
.
Sebab DHA dalam susu formula tu artificial / tiruan / sintetik...sedangkan DHA dalam susu ibu adalah yang semulajadi dan fitrah...
.
.
Nak tahu lebih detail? Meh hubungi saya sekarang. Saya akan bantu macam mana nak guide ibu menyusu agar dapat supply DHA yang sempurna inshaaALLAH

Shaklee Untuk Kencing Tikus

Produk Shaklee membantu memerangi penyakit kencing tikus.

Penyakit yang tak dijangka dan memerlukan test yang sangat detail dari pakar perubatan, barulah boleh sahkan ianya penyakit kencing tikus.

Masa tu semuanya dah agak terlambat. Organ dalaman ada yang dah rosak.

Imun badan yang kuat sangat diperlulan untuk melawan jangkitan ini dari merosakkan organ penting badan.

Jom semak apakah tanda tanda apabila dijangkiti wabak ini.



Set Kesuburan Shaklee

Dengar gelak tawa anak kecil pun dah terasa sayu.

Kenapa masih belum dikurniakan zuriat sebagai penyambung kasih sayang suami isteri.

Balik kampung penuh dengan pertanyaan dari keluarga yang dekat mahupun yang jauh.

Belum lagi gossip dari rakan sekerja.

Ikhtiarlah selagi terdaya. Jangan cepat mengaku kalah.




Vivix Shaklee Untuk Luka Bersalin

Sakit bersalin usah dicakap. Kalau tak jaga betul betul, boleh bentan pulak.

Nak jaga luka lagi, nak jaga baby lagi. Memang renyah kan.

Kalau banyak sangat bergerak, lagi lambat la luka nak baik.

Vivix memang membantu bagi tenaga untuk kecergasan badan. Boleh banyakkan susu badan lagi.

Yang sangat penting, luka cepat baik. Itu yang istimewanya.



Thursday, 7 September 2017

Ser Anggun Shaklee

Set anggun khas untuk wanita.

Terutama untuk wanita muda yang berkerjaya. Mahu sentiasa nampak segak dan berkeyakinan.

Juga untuk wanita yang masih belajar. Memerlukan tenaga yang cukup dan mengawal tekanan semasa menuntut ilmu. Stress dalam bahasa mudahnya.

Juga tidak dilupa untuk wanita yang menjaga kecantikan luar dan dalam.

Set yang membantu untuk mendapatkan kulit yang flawless dan menstabilkan hormon.

Semua dah cukup lengkap ni.

#setanggunshaklee
#TRIAngels

Ser Bersalin Shaklee

Masa bersalin memang kena jaga betul betul. Kan banyak tenaga nak dipakai lagi untuk jaga baby dan jugak pemulihan diri sendiri.

Orang lain mungkin tak memahami perasaan kita sampaikan rasa stress pun ada. Jadi diri sendiri dulu yang kena kuat.

Nak ambik supplemen selepas bersalin, pastikan ambik supplemen yang betul. Semak samada supplemen yang dibeli tu sesuai untuk ibu dan jugak untuk baby. Tak pasal pasal baby pulak kembung.

Saya kongsikan persoalan yang selalu ditanya pasal set bersalin shaklee.

#TRIAngels


Wednesday, 6 September 2017

Tips Bekerja Dalam Satu Team

Hari ni saya nak kongsi sikit tips bekerja dalam satu team. Agak penat bila jadi team leader ni sebenarnya.

1. Jangan bertangguh. Setiap kerja yang diberi kena siapkan. Kalau tak tau, kena tanya. Jangan biar bila dah nak sampai date line, baru terhegeh hegeh mintak tolong. Memang sentap.

2. Kreatif dalam menyelesaikan masalah. Memang kena ikut proses dan jugak procedure. Tapi jika sesuatu urusan itu boleh di permudahkan dan tidak langgar procedure, silakan.

3. Jangan cakap belakang. Tak puas hati, berterus terang. Masalah tak selesai kalau takde jalan penyelesaian.

4. Jangan disebabkan nak memudahkan kerja, kau langgar semua. Macam masak kari tapi tak letak garam. Kan kerja tak siap tu. Kena panaskan semula lauk, pastu kena letak garam. Ni namanya buat kerja 2 kali.

5. Bila buat kerja, pikir kesan kesannya. Jangan asal siap je buat kerja. Quality kelaut.

Sekian sentapan rasa pada tengah hari ni.

Monday, 4 September 2017

Cara Meningkatkan Tahap Kecergasan Harian

10 cara nak meningkatkan tahap kecergasan harian anda.

Sangat perlu diamalkan apabila umur makin meningkat banyak.

Yang penting kena jaga makan, pastu bersenam satu kemestian. Ditambah juga dengan makan supplemen untuk top up nutrisi yang tak cukup tu.

Jom amalkan sama sama.




Apa Itu Autisme

Kadang kadang kita tak perasan anak kita salah sorangnya.

Cuba check tengok ada ciri ciri kat bawah tak?

Paling elok bawak jumpa doktor.


Set Kanak Kanak Sihat Shaklee

Set kanak kanak sihat shaklee.


Anak anak ada macam macam ragam. Ada yang tak suka makan nasik, nak makan western je. Ada yang tak suka makan sayur, atau pilih sayur yang sama je.

Ada masa kita sebagai mak mak ni penat lelah cipta resepi nak suruh anak makan. Tapi dia jeling pun tak.

Bila nutrisi dalam badan anak anak tak cukup disebabkan makanan yang tak seimbang, mula la anak anak cepat kena selsema, demam, lesu. Nak belajar tak fokus.

Belum lagi bab susah nak membuang.

Regular customer saya memang sangat suka dengan meal shake sebab proses pembuangan anak dah makin baik sejak anak makan meal shake.


Sebelum ni 4 hari sekali. Nak suruh membuang kena makan ubat yang hospital bekalkan.

Ada jugak yang bagi meal shake untuk naikkan berat badan anak. Ia berfungsi untuk menambah selera anak. Bila dah berselera, barulah anak nak makan kan.


Bila kita dah tau fungsi supplemen, barulah faham betapa pentingnya supplemen dalam tumbesaran anak anak.

#TRIAngels

Sunday, 3 September 2017

Set Keperluan Harian Shaklee

Set keperluan harian untuk badan lebih bertenaga dan sihat.

Jangan ingat takde sakit badan dah sihat.

Kalau dah lesu, lenguh lenguh, cepat stress, itu menunjukkan badan dah kekurangan nutrisi.

Makin banyak umur, makin banyak nutrisi hilang. Terutama dengan gaya hidup yang kurang sihat. Masa senaman yang terhad.

Makanya kena konsisten makan set keperluan harian Shaklee untuk badan bertenaga dan sihat.

Saturday, 2 September 2017

Shaklee Buang Kolesterol

Musim raya korban ni memang la makan daging aje kan. Daging masak sup, goreng kunyit, gulai dan macam macam lah.

Daging segar memang terasa lazatnya. Yang paling best bila campur dengan lemak sekali.

Tapi itu semua lemak jahat. Habis camne tu?

Ala setahun sekali je. Nak jugak rasa kan. Takkan tak boleh langsung.

Kalau dah camtu, memang wajib ambik Omega Guard Shaklee dan jugak Phytocol Shaklee.

Nak membantu lemak lemak tu jangan melekat dalam badan.

Nak cuba atau mesti cuba?

Meh call atau wasap cepat cepat.

012-9279307