Tuesday, 1 August 2017

6 Sebab Omega Guard Shaklee Adalah Minyak Ikan Terbaik

Kenapa omega guard ni best sangat?



Meh saya kongsikan 6 sebab kenapa omega guard shaklee adalah minyak ikan terbaik dunia ye.

Jika nak makan minyak ikan, pilihlah shaklee.


Omega guard dihasilkan melalui penyulingan molekul yang bertujuan untuk meningkatkan kepekatan asid lemak omega 3 dan pada masa yang sama menyingkirkan bahan bahan berbahaya seperi merkuri,  plumbum, arsenic dan bahan bahan lain yang sering mencemari pelbagai spesis spesis ikan di lautan dalam.


Ketulenannya terjamin dan minyak ikan paling tulen di dunia. Omega guard membekalkan spektrum luas asid lemak omega 3 kepada gred pharmaceutical yang asli dan tulen.


Mempunyai DHA dan EPA yang tinggi dalam satu sajian, ia memberikan 990mg asid lemak omega 3 (546mg EPA, 360mg DHA).


Omega guard satu satunya produk omega 3 yang lengkap dengan kesemua 7 spektrum asid lemak omega 3 yang diperlukan oleh badan manusia, termasuk EPA untuk kesihatan keseluruhan dan DHA untuk fungsi dan perkembangan minda yang normal. 

Pengambilan asid lemak yang lengkap membantu mengoptimumkan fungsi di dalam tubuh badan kita.


Tidak dihasilkan dari minyak hati ikan, bau dari minyak ikan yang asli, tiada pewarna atau bau tambahan.

Sumber laut utama ialah dari sumber laut dalam dan sejuk. Ikan laut dalam yang kurang pencemaran dari ikan laut biasa.

Minyak omega 3 dalam omega guard shaklee diekstrak dari ikan laut dalam dan berair sejuk (sardine, makcarel, herring dan anchovies).

Tidak dihasilkan dari minyak hati ikan yang penuh bertoksid.


Diiktiraf oleh Friend of the Sea, ianya untuk memastikan bekalan berterusan minyak ikan berkualiti tanpa menjejaskan kehidupan laut dan alam sekitar.


Dah periksa keperluan omega korang? 

Dari minyak ikan ke dari minyak hati ikan? Sangat sangat berbeza tau.


Saturday, 8 July 2017

Pastikan aselamat Supplemen Pilihan

Raya raya juga, kesihatan pun kena jaga.

Penuh betul jemputan rumah terbuka hari ni dan esok. Alhamdulillah masih ada lagi orang mengingati kita kan.

Dah sibuk sibuk dengan rumah terbuka tu, tak kisahlah sebagai tuan rumah ke, sebagai tetamu ke, kesihatan kena jaga.

Jangan pulak dah penat berpuasa sebulan, tup tup sepanjang syawal ni semuanya masuk dalam mulut tak terkawal.

Lepas puasa berat turun 5 kg, habis raya berat naik semula 5 kg. Kesian kat badan kan. Ini contoh jeπŸ˜‚πŸ˜‚.

Pastikan supplemen sentiasa ada. Jangan ingat bila perut dah kenyang, nutrisi kat badan dah cukup. Dengan lemang, rendang, kuah lodeh dan macam macam lah.

Dan pastikan jugak supplemen yang korang ambik tu hanya yang terbukti selamat. Lepas raya ni, memang banyak orang dok promote set kurus.

Pastikan korang semak dulu bahan bahan yang digunakan. Memanglah nampak kuruih dalam jangka masa pendek, tapi kena ingat kesan jangka masa panjang.

Dan ingat takde jalan pintas ye nak berjaya. Tak kisah lah samada dalam kerjaya dan juga dalam penjagaan kesihatan. Semuanya perlu usaha dan kesabaran.

Selamat menuju ke rumah terbuka semua. Makan jangan lebih lebih yaπŸ˜‰.

#TRIAngelsShaklee
#WhyShaklee
#KenapaShaklee
#Shakleeeffects
#pengedarshakleekajang
#pengedarshakleeampang

Thursday, 6 July 2017

March Yang Amat Menguji Kesabaran

March yang amat menguji kesabaran.

Bulan march 2017 lepas, 2 anak saya kena jangkitan chicken pox.

Mula mula si kakak yang kena. Deman dulu dalam seminggu. Ingatkan demam denggi, risau jugak. Demam dedar dedar dan tak sedap badan katanya.

Kemudiannya barulah nampak bijik bijik air mula keluar. Si mak yang first time menghadapi keadaan ni, gabra la jugak.

Last saya kena masa sekolah rendah. Dah 30 tahun lebih. Ingat ingat lupa je camne arwah mak rawat saya masa kecik.

Lepas si kakak baik dari chicken pox tu, 2 minggu kemudian barulah si adik naik bijik bijik air ni. Rupanya virus chicken pox ni tersimpan dalam badan agak lama jugak kan.

Saya pun terus start dengan supplemen untuk tingkatkan imun badan. Bagi Garlic, bagi vitamin C, bagi vivix dan bagi nutriferon.


Dalam 3 hari, semua bijik air kering. Dan hari yang ke 5, semua dah hilang. Tak de tinggal parut langsung kat muka. Padahal muka yang paling banyak kena.

Si kakak dah nangis nangis takut ada parutπŸ˜‚πŸ˜‚. Alhamdulillah semuanya okay.

Si adik pulak, sebab dia punya naik sikit je, saya terus bagi nutriferon. Dalam 3 hari terus semuanya hilang.

Jadi apa yang nak saya sampaikan sebenarnya, Nutriferon ni wajib ada kat rumah semua orang. Berfungsi nak tingkatkan imun badan bagi melawan virus yang cuba hinggap kat badan. Bukan untuk chickenpox je, kalau anak demam ke, selesema ke, sangat bagus.

Pernah tak dengar, badan yang dinaiki kayap adalah berpunca dari virus chicken pox yang masih lagi tersimpan dalam badan. Sangat takut kan.

#TRIAngels
#PengedarShakleeKajang
#PengedarShakleeAmpang

Tuesday, 4 July 2017

Cinta Pandang Ke Dua

Cinta pandang kedua.

Macam mana saya boleh berjodoh dengan Shaklee ni pada tahun 2015. Memula tu belikan vitamin untuk suami dan terus jadi ahli. Pastu stop lama.

March 2016, terpandang post pasal vivix yang boleh jadi awet muda. Hati ni memang tertarik sangat dan terus order. Dah tak fikir 2 kali. Mesti cuba. Maklumlah dah masuk 4 series kan.

Bila dah habis sebotol tu, rasa badan macam rasa bertenaga. Pastu beli lagi botol ke 2.

Dia punya kesan tu, badan jadi ringan. Pastu sakit kepala berkurang sangat. Saya ni ada hypertension. Maklumlah banker. Mengadap masalah orang setiap hari. Sampai kita pun dapat tempiasnya.

Bila check semula tekanan darah, memang dah stabil. Padahal dah beberapa tahun makan ubat doktor.

Barulah tau inilah salah satu impaknya bila makan vivix. Nak dapat benefit lain, rupanya berganda ganda benefit yang dapat. Kulit muka pun dah kurang sangat jeragat.

Suami pun bila tengok saya punya tekanan darah dah ok, saya paksa dia cuba untuk sakit goutnya. Boleh dikatakan agak kerap jugaklah dia kena serangan goutnya.

Dan dari dia mula makan dalam bulan June 2016 hingga sekarang, memang langsung gout tak menyinggah.

Bersyukur sangat sebab suami dah baik dari gout. Saya pun bersyukur jugak sebab tak perlu nak cuti emergency je πŸ˜‚πŸ˜‚.

Ini pengalaman peribadi dan sehingga sekarang vivix sentiasa ada dalam simpanan. Umur dah meningkat ni, saya sangat takut dengan penyakit.

Anak anak masih kecil yang perlukan perhatian. Jadi perlu pastikan kesihatan pada tahap yang terbaik.

Nak cuba? Boleh roger. Bila kita dah dapat kebaikannya, baru boleh cerita. Takde sembang kosong punya.

012-9279307

#TRIAngels
#shakleeeffects
#kenapaShaklee
#whyShaklee
#PengedarShakleeKajang
#PengedarShakleeAmpang

Friday, 9 June 2017

Kenapa Kena Jaga Makan, Bersenam dan Makan Supplemen

Kat Malaysia ni banyak sangat makanan yang sedap sedap. Nak nak kalau bulan puasa kan. Macam macam makanan ada dijual kata pasar ramadhan. Dengan kuih taik itik, jala mas, murtabak singapore. Amacam, dapat bayangkan tak.

Tapi kena ingat ye, jangan pulak bila dah telan macam macam makanan yang manis dan berminyak tu, tiba tiba rasa bersalah kat badan sendiri. Terus telan supplemen dengan harapan boleh buang segala kolesterol dan toksin dalam badan.

Life style yang sangat bagus dan perlu diikuti adalah makan makanan seimbang. Maksudnya pernah tak nampak piramid makanan yang selalu kita tengok kat tv atau kat hospital.

Group makanan yang macam mana yang perlu dilebihkan, dan group makanan yang macam mana perlu dikurangkan.

Dah tu kena jugak bersenam. Jangan ingat jaga makan je cukup. Nehe nehe.

Pernah dengar tak tulang kita ni lagi banyak aktiviti fizikal yang kita lakukan, tulang kita jadi makin kuat. Bukan makin mereput ye. Sebab tu orang yang selalu kerja duduk depan pc je dan kurang bersenam cepat sakit belakang.

Bila dah makan makanan seimbang dan bersenam, barulah boleh tambah dengan suplemen. Kenapa? Sebab nak tambah lopong lopong vitamin yang kurang kat badan tu.

Bila dah makan makanan seimbang, harus sentiasa ingat, sayuran dan juga binatang ternakan zaman sekarang dah tak macam dulu.

Walaupun kita kata makan sayur organic, tanah untuk menanam tu dah penuh dengan toksid. Belum lagi dikira dengan air untuk menyiram tanaman. Takkan lah mereka siram dengan air tapis kot.

Binatang ternakan terutamanya ayam, semua dah tahu ayam memang disuntik untuk mempercepatkan proses pembesaran. Kita telan jugak.

Tambahan lagi dengan kita jugak terdedah dengan persekitaran tak sihat yang boleh merosakkan sel sel badan. Macam asap kenderaan, asap kilang, asap rokok dan macam macam lagi lah.

Bukannya saya suruh tanam sayur dan ternak ayam sendiri. Kita dah tau memang tak mampu nak buat semua tu.

Bila kita dah makan makanan seimbang, dan bersenam secukupnya paling kurang 3 kali seminggu dengan masa setiap senaman 30 minit, maka kita tambahkan juga dengan makan supplemen untuk lengkapkan keperluan badan.

Semoga kita semua sihat selalu.

#tsunamishaklee
#pengedarshakleeampang
#pengedarshakleekajang

Kesan Vitamin C Pada Kulit

Makin meningkat umur, keadaan kulit pun seiring dengan peningkatan umur.

Percayakah korang yang ketidak cukupan nutrisi jugak boleh memberi kesan pada kulit.

Bukan sahaja nutrisi, corak pemakanan jugak bagi kesan pada kulit badan. Kalau dah bedal karbo dan daging merah memanjang, memang tau dah kan kesannya camne. Bukan sahaja kulit, malah boleh jugak bagi kesan negatif pada organ badan.

Persekitaran dan jugak gaya hidup yang tak sihat jugak sangat mempengaruhi keadaan kulit kita. Makin tak seimbang, makin cepat lah kedutnya keluar. Pernah tak nampak orang yang sentiasa stress, umur 40an dah dianggap umur 50an.

Yang ambik vitamin c mencukupi memang sangat membantu mengurangkan kesan kesan kedut pada kulit terutamanya di muka.

Tapi saya sangat suka jus resveratrol. Membantu memperbaiki sel sel sehingga ke peringkat DNA. Maka sudah tentu makin awet muda la saya kanπŸ˜‰.

#tsunamishaklee
#pengedarshakleeampang
#pengedarshakleekajang

Destinasi Impian Seorang Pengedar Shaklee Ampang

Destinasi impian.

Saya ni bukan jenis yang suka travel. Lagi suka dok di rumah sebab bila dah seharian bekerja, ada masa cuti je nak berehat hilangkan lenguh badan. Nasib baik sekarang dah jumpa ostematrix, lenguh lenguh badan dah kurang sangat.

Setiap orang ada destinasi impian masing masingkan. ikut bajet dan keinginan. Impian saya dalam masa terdekat adalah nak menunaikan umrah ke Tanah Suci. Nak bawak anak anak sekali.

Memang itulah impian setiap umat islam. Nak tengok Kaabah yang merupakan kiblat dalam menunaikan solat.

Nak ziarah ke tempat tempat bersejarah, nak ziarah ke tempat kesan kesan perjuangan yang ditinggalkan oleh Rasulullah s.a.w.

Yang paling utama nak menambahkan keimanan di dada kami sekeluarga. Betapa beruntungnya kita dilahirkan sebagai umat Nabi Muhammad s.a.w.

Doakan impian saya tercapai dan bisnes Shaklee saya makin berkembang. Amiinnn.

#tsunamishaklee
#ireachtravel

Tuesday, 6 June 2017

Motivasi Ramadhan Bagi Pengedar Shaklee Ampang

Ramadhan hari yang ke 11.

Sudah habis 1/3 Ramadhan ditunaikan oleh umat Islam tahun ni kan. Alhamdulilah masih lagi diberi peluang oleh Allah untuk grab apa sahaja tawaran pahala pada bulan ni.

Ramadhan mendidik jiwa untuk bersabar. Sabar dalam apa sahaja keadaan. Bukan setakat menahan lapar dan dahaga.

Sabar dengan karenah customer yang tanya macam macam tapi tak jadi beli produk kita.  Pikir positif yang kita masih lagi belum mahir nak yakinkan kebaikan produk Shaklee.

Sabar dengan HQ shaklee yang hot item produk sentiasa habis stok. Pastu nak top up ambik masa agak lama. Pikir positif yang stok baru akan lebih fresh dan sedap.

Sabar dengan ruang masa yang amat terhad. Balik kerja merempuh jem dan berkejar kejar cari makanan berbuka untuk keluarga. Pikir positif yang kita masih belum mahir menguruskan masa.

Indahnya berniaga seiring dengan bulan Ramadhan bulan istimewa. Keyakinan tentang indahnya rezeki yang akan Allah kasi dengan syarat mintak sungguh sungguh. Usaha dan perbuatan mesti seiring.

Selamat menyambut Ramadhan semua. Moga lagi 2/3 Ramadan yang masih berbaki ini memberi peluang dan ruang untuk kita menambah baikkan apa sahaja ibadat dalam apa sahaja keadaan. Samada dalam keadaan sempit atau keadaan senang.

#pengedarshakleeampang
#pengedarshakleekajang
#tsunamishaklee

Monday, 5 June 2017

Kenapa Perlu Pilih Shaklee

Sekarang ni makin tinggi kesedaran orang ramai akan kepentingan makan supplemen. Tak kisahlah apa sahaja jenama yang diambil. Tapi pilihan saya tentulah supplemen Shaklee.

Kenapa?

Sebab utama adalah kos perubatan yang semakin hari makin tinggi. Daripada sakit datang menjengah, baik kita halau dia siap siap.

Tapi bila dah ambik supplemen tu, dah semak ke akan kesahihah yang supplemen yang diambil boleh membantu meningkatkan taraf kesihatan? Jadi pilihlah supplemen terbaik.

Pernah tak bila makan supplemen tapi tak nampak kesan pun walau dah makan 2-3 tahun. Itu yang kena semak tu. Tak kisahlah supplemen luar negara ke atau supplemen dari tempatan.

Kenapa saya berani katakan pemilihan supplemen Shaklee ni adalah sebagai supplemen yang terbaik di dunia?

Sebab produk Shaklee dihasilkan hasil dari kajian yang menelan belanja berjuta juta dollar. Contohnya Nutriferon dihasilkan selepas kajian selama 40 tahun.

Pulak tu hanya pakar pakar saintis terbaik dunia sahaja yang melakukan kajian terhadap produk shaklee. Barulah bila kita nak makan akan ada rasa yakin pada produk tersebut.

Shaklee juga ada landmark study yang membandingkan keberkesanan produk dengan supplemen jenama lain. Sudah pastilah produk shaklee memberi kesan jangka panjang kepada kesihatan yang lebih baik.

Sambil tu produk shaklee jugak 100% semulajadi, bebas bahan kimia dan dijamin selamat.

Jadi boleh guna produk Shaklee tanpa ragu ragu. Sudah pasti ianya bukan timbang kilo dan buat kat belakang rumah.

#tsunamishaklee

Supplemen Shaklee Tak Merosakkan Buah Pinggang

Pernah dengar tak bila ada orang bagitau makan supplemen banyak banyak boleh merosakkan buah pinggang.

Supplemen Shaklee dikategorikan sebagai makanan sebab ia takde dicampur langsung dengan bahan kimia dan bahan sintetik. Bila makan lebih, takkan bagi mudarat  pada buah pinggang. Bukan macam ubat.

Ubat tempat kumuhnya pada buah pinggang. Makanan tempat prosesnya kat perut dan buang ikut najis. Ada beza kan.

Jadi jangan risau kalau nak makan supplemen shaklee banyak banyak. Insya Allah buah pinggang tak rosak.

Cuba tengok video kat bawah camne customer shaklee ni makan dah 27 tahun dan masih sihat walafiat. Kalau nak rosak, mesti dah lama kena kan.

#tsunamishaklee

Pernah dengar tak bila ada orang bagitau makan supplemen banyak banyak boleh merosakkan buah pinggang.

Supplemen Shaklee dikategorikan sebagai makanan sebab ia takde dicampur langsung dengan bahan kimia dan bahan sintetik. Bila makan lebih, takkan bagi mudarat  pada buah pinggang. Bukan macam ubat.

Ubat tempat kumuhnya pada buah pinggang. Makanan tempat prosesnya kat perut dan buang ikut najis. Ada beza kan.

Jadi jangan risau kalau nak makan supplemen shaklee banyak banyak.

Cuba tengok video kat bawah camne customer shaklee ni makan dah 27 tahun dan masih sihat walafiat. Kalau nak rosak, mesti dah lama kena kan.

#tsunamishaklee

 https://youtu.be/QWrJYDzuOgY

Saturday, 3 June 2017

Landmark Study Shaklee

Landmark Study Shaklee.

Shaklee sanggup melaburkan ratusan jutaan ringgit untuk tujuan ujian klinikal, penyelidikan dan pembangunan produk kesihatan mereka.

Apa benda landmark study ni dan kenapa landmark study penting?



Ia adalah kajian klinikal dengan kerjasama pakar pakar penyelidik dari University of California Berkely untuk membuat perbandingan diantara pengguna Shaklee, pengguna vitamin lain dan mereka yang tidak mengambil vitamin.

Maknanya ia dilakukan oleh pihak ke 3. Jadi jangan cakap Shaklee syok sendiri ye. Kalau keputusan tak memihak pada Shaklee pun, result tetap akan dikeluarkan.

Banyak faktor yang diambil kira sebagai responden kajian mereka. Antaranya responden tersebut mestilah menggunakan vitamin yang melebihi 20 tahun. Diulang guna lebih 20 tahun. Bukannya responden berumur 20 tahun.

Kenapa guna lebih 20 tahun? Sebab penyakit mengambil masa 10-30 tahun untuk membentuk di dalam badan manusia.

Dan sudah pasti result menunjukkan pengguna shaklee mempunyai kesihatan yang sangat baik berbanding dengan yg mengambil vitamin jenama lain. Apa taknya..dah memang dibuat dari bahan semulajadi yang terbaik.

Takde perasa tiruan, takde pemanis tiruan, tiada bahan kimia dan yang penting ianya tidak diuji pada haiwan. Nak suruh manusia makan, dok uji pada tikus, arnab tu apehal kan.

Kena ingat ye..makan vitamin dah bagus untuk kesihatan. TAPI kalau ambil vitamin yang salah adalah lebih buruk kesannya dari yg tak ambik vitamin..

Bagi yang sangat mementingkan kualiti kesihatan, selidik dulu sebelum consume vitamin. Pastikan yang ada Landmark study dan klinikal research, baru beli tau.

Robayah-012 9279307

#tsunamishaklee

Friday, 2 June 2017

Impian Seorang Pengedar Shaklee Ampang

Impian

Korang ada impian tak? Selalunya letak impian tu yang jenis biasa biasa ke atau jenis luar biasa. Alaaa bukan kena bayar pun.

Impian ni jarang orang ambik kisah, sebab suka follow with the flow. Kalau jenis makan gaji, dah boleh kira setahun boleh kumpul duit banyak mana. Contohnya kalau nak beli kereta, jenis apa yang setaraf dengan gaji. Sebab tu impian jadi biasa biasa je.


Sebenarnya dari impianlah ia akan jadi kenyataan. Semua fokus kita akan kearah camne nak jadikan impian jadi kenyataan. Jadi kenalah letak impian yang luar biasa tapi realistik lah.

Katakanlah sekarang, katakanlah ye. Ini maksudnya belum ada lagi la sekarang πŸ˜‚πŸ˜‚. Katakanlah saya ada RM1 juta sekarang. Apa saya buat. RM1 juta tak banyak ye sebenarnya.

Jom saya list down kan impian saya kalau saya ada RM 1 juta sekarang.

Paling utama sekali saya akan langsaikan dulu semua hutang. Itu yang top priority dalam hidup. Nak hidup dalam keadaan bebas hutang. Tak perlu fikir setiap bulan kena cari duit semata mata nak bayar hutang bank. Inilah kejayaan terbesar jika dapat langsaikan dalam masa terdekat.

Bila dah tiada hutang, saya dah boleh berhenti kerja. Fokus hanya pada bisnes Shaklee dan keluarga. Ini big why saya.

Saya akan bawak keluarga saya menunaikan umrah. Lama sangat dah nak pergi ni tapi sebabkan kekangan masa, sentiasa tertangguh.

Simpanan kena ada untuk pelajaran anak anak dan hari tua. Tak boleh membazir tak tentu hala. Nak renovate rumah ke, nak tukar kereta ke, itu kemudian kira.

Reservekan juga sebagai modal busines. Jangan ingat berniaga Shaklee ni tak perlu modal. Banyak atau sikit ikut kemampuan masing masing.

Saya suka simpan stok sebab pelanggan shaklee tak suka menunggu nak dapat barang. Takde lah sampai satu gudang. Bila nak barang tu, dan dan tu jugak nak suruh cod. Banyak kali saya terlepas customer sebab kes macam ni. Jadi saya akan make sure setiap item produk shaklee yang top 10 tu ada dalam simpanan sentiasa.

Nampak macam biasa biasa kan. Tapi saya tau inilah impian jangka masa pendek semua orang jika ada RM1 juta sekarang.

Jom pasni kita berimpian untuk jangka masa panjang pulak. Ingat ye. Impian tak perlu di bayar tapi kena realistik. Jadi kena tetapkan impian yang luar biasa tau.











Perbezaan Suplemen Shaklee Dan Suplemen Lain

Sekarang ni makin tinggi kesedaran orang ramai akan kepentingan makan supplemen. Tak kisahlah apa sahaja jenama yang diambil.

Kenapa?

Sebab utama adalah kos perubatan yang semakin hari makin tinggi. Daripada sakit datang menjengah, baik kita halau dia siap siap.

Tapi bila dah ambik supplemen tu, dah semak ke akan kesahihah yang supplemen yang diambil boleh membantu meningkatkan taraf kesihatan?

Pernah tak bila makan supplemen tapi tak nampak kesan pun walau dah makan 2-3 tahun. Itu yang kena semak tu. Tak kisahlah supplemen luar negara ke atau supplemen dari tempatan.

Kenapa saya berani katakan supplemen Shaklee ni adalah yang terbaik di dunia?

Sebab produk Shaklee dihasilkan hasil dari kajian yang menelan belanja berjuta juta dollar. Contohnya Nutriferon dihasilkan selepas kajian selama 40 tahun.

Pulak tu hanya pakar pakar saintis terbaik dunia sahaja yang melakukan kajian terhadap produk shaklee. Barulah bila kita nak makan akan ada rasa yakin pada produk tersebut.

Shaklee juga ada landmark study yang membandingkan keberkesanan produk dengan supplemen jenama lain. Sudah pastilah produk shaklee memberi kesan jangka panjang kepada kesihatan yang lebih baik.

Sambil tu produk shaklee jugak 100% semulajadi, bebas bahan kimia dan dijamin selamat.

Jadi boleh guna produk Shaklee tanpa ragu ragu. Sudah pasti ianya bukan timbang kilo dan buat kat belakang rumah.

#tsunamishaklee

Thursday, 1 June 2017

Kenapa Saya Berbisnes

Kenapa saya berbisnes?

Orang selalu tegur saya tak cukup lagi ke gaji tiap tiap bulan dapat? Duit banyak banyak nak buat apa? Gaji bulan lepas tak luak lagi tu..

Dah lali telinga ni menadah suara rakan rakan.

Kenapa ya saya berbisness? Ianya bermula bila saya dah mula rasa stress bekerja makan gaji. Jemu pun ada dengan suasana kat opis. 17 tahun sudah. Dan big why saya adalah anak anak.

2 tahun lepas saya tetapkan matlamat untuk berhijrah. 2 tahun je saya bagi masa kat diri saya untuk bersedia. Dan ini adalah tahun kedua.

Maka saya perlu kukuhkan dulu status kewangan saya. Tak mahu bila dah berhijrah, takde income masuk. Sesak jugak tu bila dah biasa pegang duit sendiri kan.

Pulak tu bila tengok master master shaklee lain kerjanya pergi travel je, sapa tak geram. Posing sana, posing sini. Siap kepal kepal snow lagi. Hish..memang sungguh terinspirasi nak follow dia orang ni..

Nak berjaya bukan mudah. Tapi kalau tak berusaha lagi susah. Yang penting penuhkan ilmu di dada. Biar jadi SID yang berilmu. Bukan asal boleh jual je. Bahaya ni.

#tsunamishaklee

Monday, 22 May 2017

Set Detox Shaklee

Set detox Shaklee.

Siapa yang biasa detox, memang akan rasa badan makin ringan.

Kenapa kena detox? Nak kuruskan badan dengan cara yang sihat memang kena detox dulu. Buang segala toksid yg tersimpan kat hati, kat usus. Barulah mudah nak turun berat badan.

Shaklee tak menjanjikan bulan bintang bagai. Yang Shaklee janjikan adalah sihat dan selamat.

Usaha kena ada juga. Pemakanan kena jaga. Bersenam kena buat jugak. Jangan pulak ingat telan 2 hari, berat turun 10 kg.  hishhh


Cara Merawat Tuberkulosis

Penyakit tuberkulosis atau nama glamer batuk kering makin menular sekarang ni. Salah satu puncanya adalah sebab terdedah dengan persekitaran yang ada ramai orang.

Customer saya adalah salah seorang yang ada penyakit ni. Kesian sangat. Batuk berpanjangan sampai dalam masa 2 minggu, badan susut sampai 5-6 kilo.

Sebab kesian sangat kat si isteri, sang suami beli set lengkap khas untuk tingkatkan imun dan lawan kuman kuman dalam badan.

Hampir 2 bulan consume set lengkap, alhamdulillah follow up last week, katanya si isteri dah hampir sembuh sepenuhnya.

Jangan tunggu lama lama. Ikhtiar sebelum ianya makin melarat.

Suami kawan saya juga pernah kena penyakit ni dan mc hampir 7 bulan. Berhati hati dan sentiasa jaga kesihatan ye.


Kenapa Shaklee Mahal

Beza harga beg Coach dengan beg cap pasar malam.

Takde orang pertikaikan harga sebab dah tau kualiti dan juga value barang tersebut.

Sama jugak dengan harga supplemen Shaklee dan juga supplemen yang godak kat belakang rumah.

Dengan produk yang dah berusia lebih 100 tahun di pasaran dan juga jutaan ringgit dihabiskan semata mata buat research, mana boleh disamakan value Shaklee dengan jenama lain.

Harap bila bagitau harga tu, jangan sentap.

Set Pelajar Shaklee

Anak anak susah fokus? Lemau je masa belajar, tersengguk sengguk dalam kelas. Kesian anak anak.

Bukan tak nak belajar tapi badan tu yang tak bertenaga. Otak tak cukup nutrisi.

Sediakan set shaklee khas untuk pelajar kepada anak anak.


Set Hamil Shaklee

Puasa dah nak tiba. Raya nanti nak balik kampong jumpa sanak sedara. Seronok sangat.

Yang tak seronoknya bila dok kena tanya bila nak ada baby, bila nak tambah anak, ko ni memang merancang tak nak anak lagi ke. Telinga memang berdesing. Terus mood nak beraya kelaut kan.

Jangan sedih sedih. Boleh ikhtiar set lengkap, supplemen untuk meningkatkan kesuburan dan jugak nak betulkan hormon badan.

Kadang kadang kita tak sedar disebabkan hormon tak seimbang jugak menjadi punca lambat nak lekat.

Dan bila quality sperma menurun pun salah satu punca jugak.

Sebab tu perlu set lengkap untuk meningkatkan kesuburan dan sekali gus memberi peluang yang amat tinggi untuk hamil.

#PengedarShakleeKajang
#PengedarShakleeAmpang

Sunday, 14 May 2017

Borang Daftar Ahli Shaklee Online 2017

Borang Daftar Ahli Shaklee Online 2017

Nak jadi ahli shaklee? Klik je link kat atas tu.

Banyak sangat kelebihan bila jadi ahli shaklee ni tau. Boleh beli dengan harga lagi murah.

Pastu memanjang ada news news yang akan dikongsikan oleh pihak hq. News apa pulak ni. Macam macam info pasal kesihatan dikongsi. Sebab shaklee sangat mementingkan kesihatan.

Tak kisahlah samada nak jadi ahli sebab nak makan sendiri ke atau nak start bisness.

Kalau nak start bisness, team kami sangat galakkan. Jom kita cari duit lebih sama sama. Kami akan ajar dari awal hingga akhir. Yang penting nak belajar dan kena usaha lah.

Cara Beli Shaklee Online Terus Dari HQ

Borang Beli Shaklee Online Terus Dari HQ

Monday, 17 April 2017

Kenapa Shaklee Collagen Powder Istimewa

Collagen powder dari Shaklee dihasilkan dari bahan bahan semulajadi terbaik untuk hasil yang terbaik.

Bila umur meningkat, badan tidak dapat hasilkan collagen yang mencukupi. Sebab tu kita akan mula rasa kulit tak anjal, kedut kedut dah ada, lutut dah mula sakit.

Jangan ingat Collagen untuk kulit sahaja ye. Collagen juga membantu melincirkan sendi sendi kita tu.

Saya kongsikan bahan bahan utama dalam collagen powder shaklee.










Thursday, 6 April 2017

Bagaimana Saya Merawat Anak Kena Chicken Pox

Anak saya mula demam minggu lepas. Demam tak berapa kuat tapi sebagai ibu, bila badan anak panas dari biasa, memang kita boleh rasa.

Sabtu lepas 1 April 2017, masih dalam keadaan demam, nampak ada bintik merah pada badan. Diikuti juga dengan gelembung air.

Bila dah nampak tanda chicken pox, walau ini kali pertama saya sebagai ibu mengalami pengalaman ni, saya terus start dengan set chicken pox shaklee. Klinik yang biasa kami pergi tutup pada sabtu petang dan ahad.

Tak boleh jadi ni. Nasib baik semua set ni ada dalam simpanan saya. Nutriferon, vitamin c, garlic, herbal blend dan basic h. Ini semua adalah set anti virus.

Isnin 3 april 2017, kami ke klinik dan doktor sahkan anak kena chicken pox. Dapat ubat anti virus, calamine lotion, ubat tahan gatal dan ubat demam.

Balik terus bagi makan ubat. Sblm tu anak makan dulu fish and chip, tak banyak beberapa suap je.

Sejam selepas makan ubat, anak mula meraung dan perut memulas. Ingatkan nak membuang. Rupanya bila call doktor, ubat tu boleh mencetus sakit gastrik. Satu hal pulak suami pegi klinik amik ubat gastrik.

Malam kami ke klinik lagi sebab doktor nak bagi penjelasan pasal ubat tersebut. Makan ubat anti virus dan terus bagi ubat gastrik.

Balik rumah, malamnya terus bagi makan ubat. Sejam selepas tu sakitnya lagi teruk dari petang tadi. Hampir 2 jam saya menggosok perut anak sambil anak menangis sakit sampai tertidur. Kesian anak.

Selasa 4 april 2017, saya bagi full set anti virus shaklee. Ubat klinik tolak ketepi kecuali ubat gatal. Nampak perkembangan memberangsangkan. Bijik air tak naik banyak. Anak mula risau bahagian muka agak banyak. Takpe nanti kita makan vitamin e shaklee untuk hilangkan parut sayang.

Rabu 5 april 2017, bijik air mula mengering. Yang bintik bintik merah makin pudar. Tapi yang gelembung air ada dah jadi nanah.

Saya perlu berfikiran positif.

Office call suruh masuk keja. Dengan anak yang setiap pagi saya basuhkan muka dan badan dia, adakah boleh saya tinggalkan anak semata mata untuk selesaikan masalah kerja? Mana pergi hati perut dan perikemanusiaan seorang bos kepada anak buah?

Selepas berbincang dengan suami yang juga baru lepas baik demam, takpe saya terus jaga anak kat rumah. Rezeki Allah yang tentukan.

Khamis 6 april 2017, perkembangan anak nampak positif. Masih continue dengan set Chicken pox shaklee. Banyak yang dah kecut sekecut perut ibunya yang boleh nampak bahang kemarahan bos kat opis.

Hanya pada Allah saya berserah. Saya memang ada plan besar tahun ni. Tunggu masa yang sesuai. Mental sudah bersedia. Saat dan ketika akan datang juga.

Doakan saya.

Wednesday, 5 April 2017

3 Sebab Kenapa Perlu Bertukar Supplemen Kepada Jenama Shaklee

Kenapa perlu bertukar kepada supplemen shaklee?

Saya bagi 3 sebab utama:

1. Shaklee telah dicipta hampir 100 tahun lepas. Ini menunjukkan ianya adalah produk yang diyakini dan menjadi pilihan sejak dari dulu lagi.

2. Produk shaklee dicipta oleh saintis saintis terbaik dunia yang mana saintis mereka kebanyakkan mendapat anugerah nobel atas kajian mereka.

3. Shaklee ada landmark study. Maksudnya telah dibuat perbandingan dengan produk lain tentang kebaikan dan keberkesanan supplemen tersebut.

Panel yang terlibat dalam projek ini adalah dari pihak ke 3. Bukan dari kalangan orang shaklee sendiri. Keputusannya menunjukkan pengguna shaklee adalah lebih sihat berbanding dengan pengguna supplemen jenama lain.

Oleh itu, sila pastikan bila nak beli supplemen tu, sila buat kaji selidik dulu agar kita tidak tertipu dengan iklan semata mata. Kurus dalam masa 3 hari, calit calit terus putih, dan sebagainya.

Nak dapatkan konsultansi, sila hubungi saya di talian 012-9279307.


Friday, 31 March 2017

Omega Guard Shaklee

Fats that heal vs fats that kill

Hari ni kita nak cerita tentang the healing fats

Hidup memang perlukan lemak. Kita tak boleh free kan diri kita dari lemak.

Salah satu macronutrient yang kita perlukan walaupuan pada kadar yang sedikit.

Contoh lemak baik yang anda mungkin perasaan adalah OMEGA 3.

Omega 3 adalah essential fats

Ratio Omega 3 kepada omega 6 mestilah dalam lingkungan terdekat 1:4

Bermakna dalam sehari jika kita ambil 4 omega 6, wajib ada 1 omega 3 untuk seimbangkan keperluan

Apa jadi kalau tak seimbang?

Inflammation
Obesity
Infertility
Mental disorder
Cancer
Metabolic disease

Dan banyak masalah timbul kesan dari ratio yang rosak dalam pengambilan omega 3:omega 6

Omega 3  :

Yang selalu dalam iklan sebut EPA dan DHA = selalu datang dari ikan.

ALA selalu datang dari kacang dan biji.  Contoh sumber Ikan, minyak/lemak tumbuhan, semua jenis kacang, flax seed, flaxseed oil, dan sayuran berdaun.

Essential fats bermakna tubuh anda tidak boleh membuatnya tetapi perlu diambil dari luar.

Gunanya apa untuk tubuh kita? Kenapa ESSENTIAL untuk tubuh?

"They (the omega 3) are an integral part of cell membranes throughout the body and affect the function of the cell receptors in these membranes. They provide the starting point for making hormones that regulate blood clotting, contraction and relaxation of artery walls, and inflammation"

Ape kebaikan omega 3

1. Membantu menurunkan paras triglycerides. Banyak kajian menunjukkan ia sangat membantu untuk memelihara kesihatan jantung anda.
2. Membantu rheumatod athritis - sengan menurunkan keradangan pada sendi.
3. Mungkin boleh membantu TEKANAN PERASAAN ( depression )
4. Kanak kanak - membantu perkembangan visual dan neurological
5. Membantu mengurangkan serangan asthma
6. Mungkin boleh membantu ADHD ( attention deficit disorder) yang selalu kita sebut autism.
7. Mungkin membantu mengurangkan risiko nyanyuk dimasa depan.

Extra benefit.
1. Kurangkan gejala sengugut.
2. Menurunkan risiko kanser
3. Membantu tidur anda

Terpulang kepada anda mana nak dapatkan sumber omega 3 ini. Sentiasa ada dua pilihan.
1. Dari makanan atau 2. Dari fish oil capsule.

Kalau nak baca overview boleh baca kat sini
http://umm.edu/health/medical/altmed/supplement/omega3-fatty-acids

Credit: Salwa Al Izzah

Friday, 24 March 2017

ESP Shaklee Non GMO


Zaman sekarang banyak tanaman yang dah diubahsuai secara ginetik. Contoh paling mudah kita kacuk bunga biar nampak cantik atau kacuk buah biar makin sedap.

Antara buah yang telah diubah suai secara ginetik (GMO) macam buah anggur takde bijik, buah doyan. Buah doyan kan ada macam macam jenis, dulu ada doyan kampong je. Sekarang dengan segala nama makneka D.

Begitu juga dengan soya. Ianya diubah suai ginetik agar kurang risiko terkena serangan penyakit dan juga supaya hasil lebih banyak dan lebih sedap dimakan.

Risiko menggunakan produk GMO ni adalah unsur unsur makanan yang dimakan bukan lagi yang semulajadi. Struktur dah berbeza, dah terdedah dengan racun pestisid yang boleh menyebabkan allergic, kanser dan lain lain.

Tapi ESP Shaklee dibuat dari soya non GMO. Maksudnya dari soya asli yang takde campuran bagai.

Sudah semestinya ianya adalah selamat dan sihat dimakan. Setiap tong esp adalah diproses dari 30 kg soya. Untung la sapa yang makan esp shaklee ni.




Thursday, 23 March 2017

ESP Yang Sedap Hilang Rasa Letih

Hot item shaklee.

Rasa yang sangat mengancam. Boleh tambah dengan buah buahan segar. Atau campur dalam susu kurma atau fresh milk.

Perut terasa penuh je. Kalau tak, nasik lemak memang menu wajib setiap pagi.

Nak kurangkan berat badan tapi nak bertenaga sepanjang hari, wajib minum esp.


Stretch Mark Hilang Dengan ESP Shaklee

Nak cantikkan kulit, bukan setakat kulit muka je, stretch mark kat perut sebab masa mengandung dulu pun dah hilang.

Segan tau suami puji puji perut dah cantik. Nampak gaya boleh tambah anak lagi niπŸ˜‚.

Banyak sangat kebaikan ESP dan vitamin C shaklee ni.


Sunday, 12 March 2017

Sebab Utama Kenapa Pilih Shaklee

Pelbagai jenis supplemen ada dijual dipasaran. Habis kenapa wajib pilih Shaklee?

Sebab utama adalah Shaklee mempunyai saintis sendiri untuk membina supplemen. Saintis terbaik dunia ye.

Pastu Shaklee adalah satu satunya company yang ada buat landmark study. Iaitu perbandingan antara shaklee dan jenama supplemen lain.


Bukan shaklee syok sendiri ye. Mr. Roger Barnett telah melantik National Health and Nutrition Examination Survey (NHANES) iaitu satu badan survey di bawah National Center for Health Statistics (NCHS) yang dipercayai mempunyai reputasi yang tinggi dalam membuat survey berkaitan dengan status kesihatan dan nutrisi penduduk US untuk membuat landmark study berkaitan Shaklee.

Hebatkan. Dah barang bagus mestilah harga pun berbaloi. Nak murah, boleh beli supplemen yang buat kat belakang rumah. Bancuh bancuh, pastu claim macam macam. Tak takut ke?



Friday, 10 March 2017

Wednesday, 8 March 2017

3 Sebab Kenapa Anda Perlu Memilih Shaklee

Mesti korang tanya kan kenapa perlu pilih shaklee. Supplemen lain tak bagus ke? Bukan ke mahal shaklee ni.

1. Produk shaklee dibina oleh saintis terbaik dunia. Bahkan astronot pun makan supplement shaklee masa kat angkasa lepas. Tahu kan mereka ni sangat sangat di jaga tahap kesihatan semasa kat sana.

2. Jutaan dollar wang dibelanjakan hanya nak bina dan menambaih baik sesuatu produk setiap tahun. Ada ke supplement lain buat camtu.


3. Shaklee hanya guna bahan semula jadi yang terbaik saja. Tak de pakai bahan sintetik atau organik. Sebab tu takde pantang bila makan supplemen shaklee ni.

Bila dah barang baik, takkan nak beli dengan harga murah. Handbag coach, bonia semua tu, murah ke mahal. Mahal kan tapi orang beli jugak sebab kualiti dia.

Dah yang nak guna untuk kesihatan ni, takkan berkira kot. Sakit tak kira masa. Baik berjaga jaga dari sekarang.

Saturday, 4 March 2017

Omega Guard Shaklee untuk Ekzema

Ekzema ialah sejenis penyakit kulit yang menyebabkan radang, gatal, kering, mengelupas, kemerahan dan bersisik. Penyakit ini ada kaitan dengan tindakbalas hipersensitif pada bahagian kulit, iaitu organ terbesar pada tubuh manusia.
Kesan penyakit ini pada kanak-kanak boleh dilihat pada bahagian lutut, pelipat siku, atas punggung, buku lali, belakang telinga, muka dan kulit kepala, manakala pada orang dewasa, ia lebih ketara di belakang lutut dan pelipat siku.
Penyakit ini boleh dihidapi pelbagai lapisan umur, termasuk kanak-kanak. Biasanya ia lebih banyak dihidapi kanak-kanak berusia kurang dua tahun. Ekzema adalah masalah kesihatan yang ada kaitan dengan penyakit genetik (diwarisi dari ibu bapa).


Kandungan EPA dan DHA Omega-3 dalam Shaklee Omega Guardmemulihkan alahan eczema.

Meningkatkan sistem imun (melawan kuman-kuman yang ada pada luka eczema).

Friday, 3 March 2017

Hadiah Terindah Kepada Ibu Bapa

Salah satu jalan untuk rezeki murah dan diberkati adalah dengan menggembirakan ibu bapa.


Anak anak bila dah besar dan bekerja, kenangkanlah pengorbanan mak ayah selagi mereka masih ada.

Bila dah takde mak ayah macam saya ni, orang kata salah satu jalan menuju ke syurga dah tutup. Dah doa mak ayah dah takde. Doa mak ayah kan makbul.

Takkanlah sebotol jus yang boleh memberikan kesihatan yang baik pada mereka pun nak berkira kira.

Hadiahkan pada mereka. Di usia senja ni, kesihatan lah yang paling perlu dijaga.

Wednesday, 1 March 2017

ESP Ready Stok

Dengan dukacita dimaklumkan ESP habis lagi. Memang dahsyat betul penangan tsunami Shaklee ni.

Semua orang dah tau kebaikan produk shaklee, maka semua dok teruja nak mencuba.

Salah satu produk laku keras ialah ESP.

Tapi kan..tapi kan... sebab saya sayang customer saya, saya masih ada lagi 5 tong. 5 tong ye.

Sapa cepat dia dapat. Lambat nanti, 10 march baru ada semula.

Meh wasap cepat cepat. Akak nak gi hantar ni area kajang dan ampang.

Sunday, 26 February 2017

Set Hamil Shaklee

Set hamil Shaklee yang wajib ada bagi para ibu hamil.



Masa hamil lah ibu ibu sangat perlu menjaga kesihatan badan yang mana bila ibu sihat, anak dalam perut pun sihat.

Perlu ada vitamin c, vitalea multivitamin, ostematrix dan juga b complex. Ini semua untuk kesihatan ibu agar sentiasa cergas semasa hamil.

Taknak bagi ibu kejang kejang, lenguh lenguh, cepat selesema arau demam, cepat stress. Kan semua nya boleh bagi kesan pada bayi.

Ibu ibu perlu juga perlu tambah Omega Guard Shaklee untuk pertumbuhan otak janin.


Saturday, 25 February 2017

Cara sembuhkan luka bersalin

Supplemen nak bantu mempercepatkan baik luka bersalin. Nak nak yang bersalin czer. Kalau tak jaga betul betul, boleh kena jangkitan.

Masa bersalin anak kedua czer, setiap hari pergi inject antibiotik kat ampang puteri selama hampir 2 minggu. Ngerikan sebab tempat luka tu dah bernanah. Memang berdenyut denyut rasa.

Sekarang dah ada jus resveratrol ni, Insya Allah dapat bantu.


Wednesday, 22 February 2017

Set Antioxidant Shaklee

Penyakit penyakit disebabkan oleh kuman terutamanya menyerang kat paru paru, sangat digalakkan untuk consume set antioxidant shaklee.

Contoh penyakit seperti jangkitan pada paru paru, Tibi, batuk tak mau baik. Untuk kayap pun dicadangkan guna set ni.

Nutriferon memang tugas dia nak melawan virus.

Garlic dan vitamin c adalah berfungsi sebagai antitoxin.

Omega pulak sebagai anti imflamation. Mengelakkan radang.

GLA nak membetulkan semula hormon pada badan.


Saturday, 11 February 2017

Set HB Rendah Shaklee

Hemoglobin rendah semasa hamil? Sangat merisaukan ye sebab jika ianya tidak dirawat, akan memberi kesan kepada perkembangan janin.

Antara penyebab hemoglobin rendah ialah:

1. Banyak menggunakan aktiviti fizikal yang menyebabkab si ibu kurang rehat.

2. Kekurangan cecair dalam badan atau dehydrated

3. Kurang nutrisi. Rasa macam dah makan kenyang..owh jangan fikir senang camtu. Kurangnya vitamin c, folic asid, b complex.

4. Pendarahan semasa hamil

5. Penggunaan ubat tertentu yang memberi kesan kepada penurunan kadar hemoglobin semasa hamil.

Consume Set Meningkatkan Hemoglobin Shaklee untuk memberi kesihatan berpanjangan pada si ibu dan si baby.


Resepi ESP Shaklee Yang Amat Sedap

Saya nak kongsikan resepi ESP Shaklee yang amat sedap.

ESP ni bukan sekadar soya biasa ye. Dah la dia non GMO, memang terbukti selamat.

Amat sesuai untuk yang nak menyusu badan, nak kurus, nak cantik, yang nak mengatasi masalah gastric dan pelbagai lah.


Nak cuba ESP, boleh call nombor kat poster tu ye. Berdesup saya sampai.

Wednesday, 8 February 2017

Set Menambah Susu Badan Shaklee

Kadang kadang ibu ibu bukan tak berkeinginan nak menyusu anak sampai 2 tahun ikut sunnah nabi, tapi apakan daya kalau susu badan memang tak berapa banyak. Belum sampai 6 bulan, dah kena campur dengan susu formula.

Jangan risau ibu ibu, cuba set menyusu shaklee. Insya Allah susu bertambah banyak sampai memancut mancut keluar.

Ibu ibu jangan pulak stress sebab tak boleh fully menyusu, nanti meroyan pulak, susah nanti. Kontrol emosi. Ia juga berkait rapat dengan pengeluaran susu badan.

Nak ke? Boleh roger saya ye. Insya Allah sampai depan pintu rumah nanti saya muncul.

Sunday, 5 February 2017

Set Tuberkulosis Shaklee

Set tuberkulosis shaklee yang lengkap didatangkan untuk merangsang imun system dan juga membunuh kuman TB pada paru paru.

1. Vivix
2. Vita c
3. Omega guard
4. Nutriferon
5. Garlic

Saturday, 4 February 2017

Set Bersalin Shaklee

Set bersalin yang bukan sahaja untuk memberi kecergasan pada badan je. Malah boleh menambah susu badan, menurunkan berat badan juga.

Takde pantang kepada baby sebab ianya tidak memanaskan badan macam jamu lain di pasaran.

Didatangkan bersama dengan b complex untuk memberi kerehatan minda pada si ibu. Mengelakkan stress yang boleh membawa kepada bentan dan meroyan.




Set Kecantikan Shaklee

Kulit bertambah cantik. Berat badan pun menyusut.

Berat badan menurun secara sihat.

Vitamin c untuk mencantikkan kulit.

Vitamin e untuk menghilangkan parut jerawat.

Esp untuk mengeyangkan perut dan menghalang dari makan berlebihan.

Lecithin untuk membuang lemak yang melekat pada badan.

Alfalfa berfungsi untuk membuang segala toksid dalam badan. Badan confirm rasa ringan.

Set Gastrik Shaklee

Set gastrik untuk membantu menghilangkan pedih perut dan juga mengelakkan radang pada perut.


Esp untuk memberi tenaga dan sebagai lapik perut.

Gla menbantu membina lining pada usus untuk mengelak radang.

Ostematrix untuk mengelak kekejangan pada perut.

Friday, 3 February 2017

Set Hamil Shaklee

Set hamil yang lengkap untuk tumbesaran baby dan juga memberi tenaga berpanjangan pada si ibu.


Set Bengkak Susu Shaklee

Bengkak susu jangan dipandang mudah. Ada sampai demam. Jangan lama lama biarkan. Boleh ada infection sebab breast abscess. End up, kena buat operation.

Sebelum jadi lagi teruk, cuba set bengkak susu shaklee.


Garlic ialah antibiotik semula jadi untuk mempertingkatkan sistem imun tubuh badan.

Lecithin untuk melancarkan aliran susu keluar.

Omega sangat bagus untuk membantu tumbesaran dan meningkatkan IQ baby. Ia juga untuk mengurangkan radang pada breast.

Vita e untuk mengurangkan bengkak.

Promosi Ostematrix dan vitalea for children

Promosi shaklee bulan february.

Ostematrix sangat bagus untuk menguatkan tulang, membantu mengelak kekejangan dan kebas kebas.

Kalau stress boleh ambik oste bersama dengan b complex. Wow, sekejap je dah hilang migrain. Tak perlu ambik ubat tahan sakit.

Vitalea untuk kanak kanak. Multivitamin bagi menambah tenaga anak anak. Kesian anak anak, balik sekolah je terus terlelap. Tak sempat nak buat kerja sekolah. Penat sangat.

Meh roger kalau nak order ye. Boleh cod untuk area ampang dan kajang. Kalau jauh pun boleh courier je. Tak de masalah.

Wednesday, 25 January 2017

Selamat malam

Selamat malam semua.

Mimpikan yang indah saja dan rehatkan minda.

Esok kita bangun dengan semangat juang yang penuh bersemangat.

Jangan lupa baca pendinding diri dan doa tido juga.

Thursday, 19 January 2017

Nak sewa ke nak beli rumah

Apa pendapat korang, nak tinggal menyewa ke atau nak beli rumah.

Masing masing ada pendapat dan pandangan kan.

Kalau kat KL ni, harga sewa sebulan pun kadang kadang lagi mahal dari bayar kat bank.

Sepanjang hidup saya, saya pernah tinggal menyewa sebanyak 5 buah rumah dalam masa 7-8 tahun. Hampir setiap tahun pindah. Kelakar jugak kan. Sehinggalah dapat tinggal di rumah sendiri.

Tapi ada jugak kebaikannya sebab saya akan familiar dengan kawasan tersebut.

Sekarang ni masih lagi bercita cita nak ada rumah yang ada laman depan belakang kiri kanan. Doakan ya.

Side income bersama shaklee

Perlu ke side income sekarang ni dalam keadaan ekonomi yang sangat mencabar?

Pendapat peribadi sayalah, memang perlu lah sangat. Nak bergerak dekat pun sikit sikit keluar duit. Belum lagi bergerak jauh.

Gaji 4 angka kat KL ni rasa macam dah miskin bandar pulak. Habis bulan, habis gaji. Takpun, habis setengah bulan, habis gaji jugak. Yang ni memang meraunglah.

Nak kata sebab berbelanja ikut rasa pun tak jugak. Yang paling tepat kos hidup sekarang ni memang tinggi, ditambah pula nilai wang yang makin mengecil.

Jadi cubalah buat side income. Boleh tampung mana yang berlubang tu. Tengah bulan, orang lain dah habis gaji, kami kat shaklee dapat bonus pulak. Tak perlulah nak menunggu hujung bulan kan.

Buang perasaan malu tak bertempat tu. Nak berjaya hanya perlu usaha dan fokus. Dan yang utama, niatkan yang kita berkongsi supplemen untuk semua orang jadi sihat.

Amacam? Jom join sekarang.

Saturday, 14 January 2017

Halal Certification for Shaklee

Tak perlu ragu ragu dengan produk shaklee. Memang disahkan halal. Dah memang bahan bahan dari tumbuhan aje. Nak risau apa kan.



Vivix membantu merawat scabies

Pernah dengar penyakit scabies? Kalau saya panggil kudis buta. Bijik bijik air kat tangan, kaki. Kalau tengok gambar tu, kat badan pun boleh naik. Seram betul. Dah lah gatal merenyam.

Bila gatal, garu garu pastu berjangkit kat tempat lain pulak. Selalunya terjadi pada kanak kanak. Kalau dok kat taska, lagilah cepat kena.


Keistimewaan Omega Guard Shaklee

Omega guard shaklee. Minyak ikan istimewa yang boleh meningkatkan IQ anak anak.

Juga bagus untuk mengurangkan risiko serangan jantung.

Bacaan Gula Dan Kolesterol Turun Dengan Vivix

Alhamdulillah lepas consume vivix, bacaan gula dan kolesterol dah menurun.

Vivix boleh membantu memperbaiki sel dalam badan hingga ke peringkat dna.

Bulan ni je ada promo vivix ye.

Beli twin pack dapat disc 5%
Beli 6 botol percuma 1 botol.

Berbaloi baloi sangat.


Vivix VS Diabetes

Macam mana vivix shaklee boleh membantu pesakit diabetes.




Vivix VS Alahan Makanan Laut

Vivix membantu menghilangkan alahan pada makanan laut. Vivix memang berfungsi membaiki sel sel badan hingga ke peringkat dna.

Performance Drink Shaklee VS Herbal Blend

Musim panas dah menjelma. Memang hangat sangat kan.

Sediakan performance drink pada anak anak untuk memberi tenaga. Jangan lupa juga herbal blend. Sesuai disapu ditempat ruam peluh.

Kelebihan Performance Drink Shaklee

Performance drink dari shaklee. Sangat sesuai untuk mengelak dehydration pada badan.

Musim panas ni, minum performance drink memang best.

Lihat senarai dibawah kebaikan dan keistimewaan performance drink shaklee.