Thursday, 9 November 2017

Bisnes Online Terbaik Untuk Jana Income 4 Angka Sebulan

Bisnes online dah tumbuh macam cendawan lepas hujan. Semuanya mahu mula berniaga. Tapi jangan sembarang pilih bisnes. Pastikan bisnes online tu adalah yang boleh memberi income tambahan setiap bulan kepada anda.

Dan sudah semestinya shaklee adalah bisnes online terbaik untuk jana income 4 angka sebulan.

Kelebihan Bisnes Online Shaklee?


1. Market produk shaklee adalah satu dunia. Kita tak perlu nak war warkan pada dunia luar akan produk ni sebab ia adalah produk yang telah dikenali ramai.

2. Produk Shaklee telah bertapak dalam pasaran selama 100 tahun. Lama tu boleh bertahan. Bila bertahan lama ianya bermaksud produk ini memang power dan dipercayai.

3. Produk shaklee ni ada research oleh saintis saintis terbaik dunia sebelum dipasarkan. Bukan setakat buat kat belakang rumah dan timbang kati.

4. Produk shaklee mempunyai kepakaran dari saintis yang membuat penyelidikan klinikal untuk setiap produk. Dan jugak Shaklee ada satu satunya landmark study di dunia.

Kenapa Saya Buat Bisnes Shaklee


Yang pasti niat kita nak berbisnes adalah nak menambah income dan juga nak membantu orang yang memerlukan produk yang boleh meringankan beban kesakitan mereka.

1. Modalnya rendah dan saya bermula dengan bisnes shaklee bermodal rm80 sahaja.

2. Hasilnya saya dapat berganda ganda income dan dah balik modal pada bulan pertama. Bulan kedua dan seterusnya selama setahun ni, income saya maintain 4 angka sebulan.

3. Saya buat bisnes ni part time sahaja sebab saya ada kerja hakiki di dalam dunia perbankan.

Cara nak mula buat Bisnes Online


Saya tau perkongsian saya ni memang sangat menerujakan sesiapa yang berminat nak tambah income.

Jom baca perkongsian saya tentang bisnes online dari rumah kat link di bawah.

Baca juga perkongsian saya macam mana nak memulakan bisnes online shaklee di sini >> Bisnes Online Modal Rendah <<






Wednesday, 8 November 2017

Bisnes Online Dari Rumah

Bisnes Online dah jadi trending sekarang bagi yang ingin menambah pendapatan keluarga.

Jangan ingat yang nak buat Bisnes Online ni tiada kelayakan atau sijil. Saya tau kebanyakan yang join bisnes online ini paling kurang ada Diploma.

Salah satu sebab ramai yang berkeinginan nak buat bisnes online sebab keadaan ekonomi sekarang yang agak suram dan agak susah untuk mendapat peluang pekerjaan. Heyyy, kenapa perlu berpening kepala mencari pekerjaan walhal ada je peluang untuk buat bisnes bisnes online di depan mata.

Saya pulak mempunyai alasan yang tersendiri. Masih lagi bekerja di sektor perbankan dan kalau dikira pendapatan sudah sangat stabil. Tapi hati emak yang tak sanggup melepaskan anak di bawah jagaan orang lain dan jugak rengekan anak anak membuatkan saya perlu mencari alternatif lain untuk mencari peluang pendapatan.

Sangat besar harapan saya dan saya yakin dengan bisnes online ni, ianya mampu pergi jauh. Insya Allah. Pada bulan pertama saya berbisnes, income saya adalah 2 digit. tapi saya terus berusaha dan pada bulan kedua, income saya terus melonjak ke 4 digit. Dan sekarang adalah tahun pertama saya buat bisnes online dan income saya masih lagi maintain pada 4 digit. Akan terus berusaha untuk dapatkan income 5 digit pada tahun ke 2.

Jadi jangan jadikan apa apa alasan untuk terus berjaya. Semuanya atas diri kita sendiri.

Macam mana nak mula buat bisnes online, klik ini. Saya akan guide korang dan berjaya sama sama dengan saya.




Thursday, 2 November 2017

Bisnes Online Modal Rendah

Bisnes Online dengan modal rendah?

Ada ke ni? Mestilah ada. Meh join macamana saya buat Bisnes Online dengan modal rm69 je. Selepas sebulan saya join bisnes Shaklee ni, income saya terus mencanak kepada 4 angka.

Ini bukan tipu helah semata mata. Ini kenyataan ye.

Saya akan guide korang untuk memulakan Bisnes Online dengan memberi segala sources yang ada.

Yang penting mesti ada :

1. Handphone je untuk buat marketing. Kalau ada laptop lagi bagus.
2. Tak perlu simpan stok beribu ribu.
3. Korang rajin, korang dapat lebih tau. Takde paksaan. Tapi jangan jeles kalau orang lain dapat 4-5 angka sebulan.

Pada zaman sekarang ni, ramai sangat yang tiada masa nak pegi berbelanja ke kedai. Dan cara yang termudah adalah dengan membeli secara online. Maka inilah peluang bisnes online di depan mata yang perlu kita grab. Siapa cepat dia dapat.

Siapa yang boleh join team saya ni?

1. Student yang masih lagi belajar
2. Student yang sudah habis belajar dan ingin mencari duit poket. Yang dah nak habis SPM tu, boleh dah berjinak jinak dengan bisnes ni.
3. Suri rumah yang ingin menambah kewangan keluarga. masih lagi boleh jaga anak dan keluarga kat rumah sambil bambil boleh jana pendapatan.
4. Penjawat awam dan juga pekerja swasta. Yang penting tidak mengganggu tugas hakiki.

Bisnes ni tidak memerlukan kelayakan sijil pun. Yang utama keinginan nak berjaya untuk diri sendiri, keluarga dan masyarakat.

Wasap atau email saya bagi yang berminat untuk buat bisnes online.

Nak tau camne nak buat bisnes online dari rumah, klik kat sini. >>Bisness Online Dari Rumah<<




Sunday, 22 October 2017

Rawat Demam Denggi Dengan Shaklee

Demam denggi hanya akan dapat dikesan selalunya selepas 3 -4 hari demam. Itupun bila tak kebah kebah, mula sakit sendi, baik berjaga jaga.

Sekarang ni, bukan sekadar demam aje, ada jugak datang dengan pakej batuk selesema sekali.

Bila imun badan tak kuat dan tak boleh nak melawan virus yang cuba masuk dalam badan, itu yang membuatkan badan makin lemah.

Nutriferon membantu meningkatkan imun badan untuk melawan segala virus yang singgak ke badan kita.

Serta minum juga performan drink untuk menambah cecair dalam badan. Tak perlu ambik 100++, manis tu ye.

Denggi takde ubat nak merawat. Tapi boleh cuba nutriferon dan performance drink untuk meningkatan imun badan.

Friday, 20 October 2017

Rawat Cyst Dengan Shaklee

Tujuan utama ambik vivix sebab nak hilangkan cyst. Sebab tu ambik 2 botol terus.

Yelah. Bila beli 2 botol, dapat membership free. Huntong sangatkan.

Tapi belum habis lagi sebotol, cyst yang berakar tu semua dah hilang. Dapat rezeki hamil pulak. Selepas tunggu 6 tahun. Memang kuasa Allah betul.

Yang penting ikhtiar. Tak mudah menyerah kalah.

Vivix ni memang berfungsi memperbaiki sel sehingga ke DNA. Bila sel sel badan semuanya sihat, barulah badan insya Allah bebas dari penyakit.

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=6220d78a81df90871ed5d07ad6023bf7


Tuesday, 17 October 2017

Kebas Tapak Kaki Shaklee

Pernah rasa kebas pada tapak tangan, hujung jari atau jugak pada tapak kaki?

Korang tau tak nape jadi camtu?

Antara sebab kenapa ada rasa kebas kebas camtu ialah:

๐Ÿ’Masalah urat saraf rosak.

๐Ÿ’Gangguan atau penyempitan pada saluran darah akibat dari penyakit seperti kencing manis.

๐Ÿ’Orang yang kurang kalsium boleh jugak rasa kebas kebas ni.

Kalau rasa kebas tu sekejap je lepas tu hilang takpe. Tapi kalau ianya makin kerap berlaku dan jugak makin teruk, memang kena risau tu.

Dapatkan khidmat bantuan doktor untuk mengenal pasti masalah penyakit.

Lepas tu amalkan jugak makan supplemen untuk membantu menyelesaikan masalah rasa kebas ni.

Nak order, boleh klik link kat bawah atau hubungi saya.

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=6220d78a81df90871ed5d07ad6023bf7

Monday, 16 October 2017

Cara Rawat Sakit 3 Serangkai

Penyakit 3 serangkai. Yang tua, yang muda sekarang dah ada kena penyakit ni.

Kalau tak dirawat akan makin parah.

Kalau yang muda, masih lagi ada tenaga. Tapi kalau yang dah berumur tu, tenaga dan kudrat dah makin berkurangan.

Ikhtiarkan dengan vivix, alhamdulillah nampak perubahan. Inilah anak yang cakna pada orang tua.

Syabas.

Nak order, boleh klik link kat bawah atau hubungi saya.

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=6220d78a81df90871ed5d07ad6023bf7


Wednesday, 11 October 2017

Omega Shaklee

Banyak sangat keistimewaan omega 3 pada badan manusia.

Antaranya :

Nak menurunkan paras kolesterol
Nak mengurangkan risiko sakit jantung
Nak kulit cantik
Nak otak sihat dan bijak
Nak mengurangkan bengkak atau radang

Dan yang pasti omega 3 ni ada dalam Omega Guard Shaklee.

Rugi tau kalau tak amalkan.


Tuesday, 10 October 2017

Cara Meningkatkan HB Pada Ibu Hamil

HB(hemoglobin) rendah semasa Hamil?

Apa hemoglobin ni? Saya terangkan dalam bahasa mudah.

Hemoglobin ni adalah kandungan protein yang ada dalam darah dan bergabung dengan oksigen dan beredar masuk ke seluruh badan.

Nampak macam alaa HB rendah je kot. Eh eh eh..jangan pandang enteng bab bab HB ni terutama masa mengandung. Memang sangat bahaya.

Korang mungkin berhadapan dengan risiko:

1. Lahirkan bayi pramatang
2. Bayi lahir tak cukup berat
3. Bayi meninggal dalam kandungan

Jom ikhtiar dengan Set Naikkan HB Shaklee niiii.

Psst: Ni bukan ubat ye. Ni natural supplements


Tuesday, 3 October 2017

Cara Menurunkan Berat Badan

Pernah amalkan set shaklee semasa pregnant dan selepas bersalin sebelum ni.

Tapi sebab tak konsisten, badan kakak ni naik mendadak dadak. Bukan disebabkan oleh shaklee. Tapi sebab tak jaga makan dan bersenam.

Apabila badan dah rasa berat, lutut dah mula sakit, maka kakak ni start semula dengan set detox.

Masa tu barulah rasa badan makin ringan, bau badan hilang, keputihan pun hilang. Dah boleh bersenam dengan kerap. Yang penting kena konsisten.

Lepas tu memang cun melecun la.


Monday, 2 October 2017

Cara Mengatasi Masalah Tekanan Darah Tinggi

Tekanan darah tinggi bukan penyakit luar biasa. Ia penyakit yang ada di mana mana sekarang. Tak kira tua malah yang muda sekarang pun dah kena.

Salah satu punca utama adalah stress dan jugak tekanan kerja.

Walau nampak macam sakit biasa, tapi jika tak dijaga dan dikawal, akan dapat impak yang sangat bahaya. Terutamanya stroke.

Pemakanan jugak perlu dijaga.

Ini jugak penyakit yang saya hadapi. Dah lebih 5 tahun. Tetapi tekanan darah sekarang dah normal selepas saya mengamalkan vivix shaklee semenjak awal tahun lepas.

Ubat doktor masih lagi makan sebab hanya makan pil 5 mg sahaja.

Walau saya demam ke, alhamdulillah tekanan darah masih ok.

Sebab tu saya memang sangat sangat cadangkan sama sama cuba vivix shaklee.

Cara Menjaga Kesihatan Lelaki

Untuk abam abam diluar sana.

Banyak sahaja aktiviti aktiviti yang boleh dilakukan untuk memastikan tahap kesihatan makin baik seiring dengan peningkatan umur.

Dan banyak juga perkara yang di abaikan oleh abam abam yang membuatkan tahap kesihatan makin kurang memuaskan.

Antaranya activiti fizikal seperti bersenam. Paling kurang berjalan kaki.

Kurangnya aktiviti fizikal dan gaya hidup yang tidak aktif boleh membuatkan kita hidup dalam depression.

Gaya pemakan seharian jugak sangat sangat memberi kesan pada kesihatan. Perlu betul betul ikut piramid makanan.

Tapi mampukah kita semua lakukan dalam hidup yang sentiasa serba cepat ni.

Nak tak nak itulah yang perlu kita hadapi.

70% faktor kesihatan adalah ditentukan oleh kita sendiri.

Perlu tambah supplemen untuk mencukupkan nutrisi dalam badan selepas menjaga pemakanan dan jugak melakukan senaman.

Boleh hubungi saya untuk dapatkan konsultansi terbaik.



Wednesday, 27 September 2017

Caa Kulit Cantik Shaklee

Sekarang dah hujung bulan September. Lagi 3 hari nak masuk Oktober.

Pastu hujung bulan November dah mula cuti sekolah. Dan bermulalah acara kenduri kawin.

Yang nak mendirikan mahligai cinta tu, kena mula jaga kulit dah dari sekarang sempat lagi. Jangan ingat dengan tempek make up tebal tebal boleh menutupi kawah dan juga kulit menggerutu sebab jerawat tu.

Tak perlu make up tebal pun takpe. Yang penting kulit cantik dan mulus.

Sebab tu kena dapatkan set radiant 4 ni.

Set untuk mencantikkan kulit dan jugak untuk membetulkan hormon. Insya Allah dengan ikhtiar ni, semoga cepatkan dapat baby.

Lagi 3 hari je promo set radiant 4 ni dan dapat voucher rm60. Huntong sangat.

http://www.wasap.my/60129279307


Tuesday, 26 September 2017

Cara Membanyakkan Susu Badan

Gara gara semasa berpantang guna set shaklee,   baru 10 hari stok susu dah melimpah ruah.

Tak jeles ke tengok orang lain dapat stok macam tu?

Bukan sahaja stok susu berganda ganda, badan pun jadi lagi cergas dan bertenaga walau tidur 2 jam je.

Kalau berkenan jugak, meh contact no kat bawah.

http://www.wasap.my/60129279307


Cara Rawat Gout Dengan Vitamin

Kaki bengkak merah menyala sampai berkilat kilat.

Kena kain akibat ditiup angin pun sakit. Apatah lagi nak memijak. Memang tak lah.

Makan pantang masih lagi ok. Tapi kalau pantang jumpa tu yang jadi masalah. Dah tak hirau semuanya boleh dihadap.

Sea food, daging merah. Memang sedap dipandang, tapi tahan ke dengan kesakitan yang bakal di tanggung?




Sunday, 24 September 2017

Cara Menjaga Kesihatan Untuk Wanita Umur 40 Tahun

Umur 40 tahun adalah bermulanya proses penuaan bagi wanita. 

Jika tidak dijaga dan mendapat nutrisi secukupnya, maka proses penuaan lagi cepat berlaku.

Bukan sahaja sakit sendi dan lutut, menopaus pun akan cepat dapat.

Hubungi saya untuk dapatkan konsultansi bagi kesihatan wanita di 012-9279307. 






Thursday, 21 September 2017

Rezeki Perlu Dicari Dan Digali

Rezeki perlu dicari dan digali.

Tak boleh nak tunggu datang bergolek. Ko rajin ko dapat lebih. Ko malas, habuk la dapat.

Bila berbisness orang pandang sinis tu biasa, jeling jeling tu biasa. Takkan nak cakap aku cucuk mata hang nak? Tak boleh tak boleh. Semuanya boleh jadi prospek.

Bila kita nak mula naik dari bawah, memang kena usaha keras. Abaikan segala negative vibes.

Fokus pada big why. Masa tu bayangkan, bayangkan impian kita. Fuhhh syokkan.

Jadi sempena tahun baru hijrah ni, pasakkan kuat kuat azam dan keinginan.

Mesti boleh!

Sekian bebelan hari ni. Sebenarnya tak boleh tido๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚.

Tuesday, 19 September 2017

Set Kulit Cantik Dan Sihat Shaklee

Kulit ada macam macam jenis. Yang berminyak, berjerawat, kering menggelupas. Ada jugak yang jenis tompok tompok.

Kalau dapat jenis kulit cantik mulus tu, memang bersyukur sesangat.

Tapi apakan daya, tak semua yang kita nak boleh dapat. Tapi kena usaha la.

Nak kulit cantik tak berjerawat, makan ESP ngan vitamin C. Konpem jerawat malu malu nak singgah.

Kalau tambah dengan collagen, lagi la halus mulus. Boleh kalah kek japanese cotton. Pernah nampak kan tahap kegebuannya camne. Sakit sakit sendi pun dah boleh bye bye.

Kadang kadang disebabkan hormon tak stabil pun boleh membuatkan jerawat naik. Ditambah dengan senggugut lagi.

Sudah semestinya kena ada set cantik radiant 4 ni. Dapat voucher rm60 lagi. Sapa nak kasik?

Meh wasap cepat.

http://www.wasap.my/60129279307
Shaklee Ampang

Monday, 18 September 2017

Tragedi

Hati masih terasa hiba dengan nasib anak anak tahfiz.

Tapi Allah memang mengangkat darjat mereka sebagai syahid.

Nasib kita pulak macam mana?

Thursday, 14 September 2017

Infinity Shaklee

Selagi ada kemahuan nak mencari ilmu, kat mana mana dan bila bila masa pun Allah permudahkan. Yang penting niat mesti betul.

Apa sahaja masalah yang timbul, bincang bersama sama. Tak yakin, tanya pada yang lebih pakar.

Alhamdulillah dikurniakan team yang sangat bertoleransi dan saling berkongsi ilmu. Hanya Allah jua yang membalas kebaikan kalian.

Sama sama mencari rezeki, tiada caras mencaras, saling bantu membantu. Allahu.. betapa bersyukur saya dengan kurniaan Allah ini.

Terima kasih kalian semua. Jom join kami..

#Infinity
#TRIAngels

Wednesday, 13 September 2017

Produk Shaklee Selamat

Kebelakangan ni keluar lagi cerita pasal anti supplemen.

Masing masing punya pemahaman la kan. Kalau rasa makanan seharian dah cukup dengan nutrisi, silakan makan secukupnya sayur dan buah semua.

Macam saya, sebab makan tak tentu masa. Kadang kadang buah dan sayur takde dalam menu hidangan, maka saya perlukan supplemen untuk tampung nutrisi yang tak cukup.

Pulak tu dengan faktor umur yang bertambah juga antara salah satu lagi faktor untuk saya tambah kalsium pada badan.

Tulang dah tak berapa kuat. Masa nak bersenam tak cukup 3 kali seminggu.

Kalau korang pun ada masalah sama macam saya, boleh roger untuk saya bantu.


Tuesday, 12 September 2017

Meredakan Bengkak Gout

Eh kenapa nak menapak rasa sakit sangat ni? Mencucuk cucuk tak tahan. Bulan lepas dah kena, takkan bulan ni kena lagi.

Rasa macam dah pantang makan daging merah dengan kambing. Ehhh laa raya korban hari tu kan balik kampung, tumbang sekor lembu. Bukan ke Abang memang layan benor dengan singgang tulang ke....

Amacam. Ada pengalaman yang sama? Salah makan sikit mulalah gout menjelma. Itu dah memang makan ubat gout setiap hari.

Risaukan jugak sebab gout ni boleh membuatkan buah pinggang bermasalah bila uric asid membentuk menjadi kristal dan bergerak ke arah buah pinggang.

Macam mana pulak dengan on medication selama bertahun tahun?

Sebab tu kita kena ikhtiarkan dengan supplemen. Yang pasti hanya Shaklee sebab supplemen shaklee tergolong dalam makanan tambahan. Bukannya ubat. Pasti selamat sebab dah ada semua journal dan landmark study bagai.

Jom tengok video macam mana nak redakan bengkak gout.

Jangan segan roger saya di 012-9279307.

https://youtu.be/p4svg4SrEXE






Set Resdung Shaklee



Kalau setiap pagi bangun terbersin tak sudah tu, tau dah apa masalahnya.

Pastu dengan kahak yang melekat tak nak kuar habis bila mandi pagi pun satu hal.

Belum lagi dengan muka terasa dikuit kuit merenyamnya.

Petanda resdung telah melekat di badan. Itu kes yang tak nampak.

Yang nampak pulak, dengan jerawat tumbuh melata tak kesudahan. Lepas satu satu keluar. Sentiasa akan tinggal lopak.

Kesian pun ada. Bukannya tak ada usaha. Dah ikhtiar segala cara. Buang guna asap la, pergi buang ulat di muka la. Tapi tak sudah jugak.

Sebenarnya kena bantu diri dengan baikkan dalaman dulu.

Bila kuman dah habis mati dlm badan, barulah  segala makneka miang, merenyam, gatal semua hilang.

Meh cuba dengan set resdung shaklee ni. Insya allah boleh bantu korang nampak mulus kulitnya.

Saya kongsikan fungsi setiap supplemen untuk set resdung ni.

https://youtu.be/dG7OC3F69a8






Sunday, 10 September 2017

Set Cantik Shaklee Radiant 4

Promosi Shaklee datang lagi.

Confirm cun melecun le korang lepas ni. Yang sakit lutut pun boleh berlari๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚.

Promosi 4 ketui barang ni, dia bagi pulak korang voucher rm60. Hah..sapa nak kasik? Rm60 tu..

Nak tau camne nak dapatkan voucher ni, meh hubungi no kat bawah. Hakak explain sedetail detailnya kat korang.

No hidden cost ye. Takde tipu tipu..

012-9279307


Friday, 8 September 2017

Omega Shaklee Untuk Ibu Menyusu


Ibu menyusu pernahkah tanya diri kita,
.
.
adakah bayi kita dapat zat yang diperlukan dari susu kita?
.
.
Terutamanya DHA untuk otak...
.
.
sedangkan setiap hari kita makan makanan yang langsung takde DHA...
.
.
jadi macam mana baby nak dapat DHA dari susu kita?

.
.
Jawapannya DHA akan disedut dari otak ibu.. itu kalau otak ibu kaya DHA...
.
.
kalau otak ibu pun tak cukup DHA apa jadi? Jadilah ibu pun makin lama makin pelupa makin tak boleh fokus cepat stress dan sebagainya...
.
.
kesian ibu kesian lagi pada baby..
.
.
Haa jangan ingat susu formula penyelesaiannya...
.
.
DHA dalam susu formula tu lagi takleh pakai sebab sangat sikit yang mampu diserap badan tak macam DHA susu ibu...
.
.
Sebab DHA dalam susu formula tu artificial / tiruan / sintetik...sedangkan DHA dalam susu ibu adalah yang semulajadi dan fitrah...
.
.
Nak tahu lebih detail? Meh hubungi saya sekarang. Saya akan bantu macam mana nak guide ibu menyusu agar dapat supply DHA yang sempurna inshaaALLAH

Shaklee Untuk Kencing Tikus

Produk Shaklee membantu memerangi penyakit kencing tikus.

Penyakit yang tak dijangka dan memerlukan test yang sangat detail dari pakar perubatan, barulah boleh sahkan ianya penyakit kencing tikus.

Masa tu semuanya dah agak terlambat. Organ dalaman ada yang dah rosak.

Imun badan yang kuat sangat diperlulan untuk melawan jangkitan ini dari merosakkan organ penting badan.

Jom semak apakah tanda tanda apabila dijangkiti wabak ini.



Set Kesuburan Shaklee

Dengar gelak tawa anak kecil pun dah terasa sayu.

Kenapa masih belum dikurniakan zuriat sebagai penyambung kasih sayang suami isteri.

Balik kampung penuh dengan pertanyaan dari keluarga yang dekat mahupun yang jauh.

Belum lagi gossip dari rakan sekerja.

Ikhtiarlah selagi terdaya. Jangan cepat mengaku kalah.




Vivix Shaklee Untuk Luka Bersalin

Sakit bersalin usah dicakap. Kalau tak jaga betul betul, boleh bentan pulak.

Nak jaga luka lagi, nak jaga baby lagi. Memang renyah kan.

Kalau banyak sangat bergerak, lagi lambat la luka nak baik.

Vivix memang membantu bagi tenaga untuk kecergasan badan. Boleh banyakkan susu badan lagi.

Yang sangat penting, luka cepat baik. Itu yang istimewanya.



Thursday, 7 September 2017

Ser Anggun Shaklee

Set anggun khas untuk wanita.

Terutama untuk wanita muda yang berkerjaya. Mahu sentiasa nampak segak dan berkeyakinan.

Juga untuk wanita yang masih belajar. Memerlukan tenaga yang cukup dan mengawal tekanan semasa menuntut ilmu. Stress dalam bahasa mudahnya.

Juga tidak dilupa untuk wanita yang menjaga kecantikan luar dan dalam.

Set yang membantu untuk mendapatkan kulit yang flawless dan menstabilkan hormon.

Semua dah cukup lengkap ni.

#setanggunshaklee
#TRIAngels

Ser Bersalin Shaklee

Masa bersalin memang kena jaga betul betul. Kan banyak tenaga nak dipakai lagi untuk jaga baby dan jugak pemulihan diri sendiri.

Orang lain mungkin tak memahami perasaan kita sampaikan rasa stress pun ada. Jadi diri sendiri dulu yang kena kuat.

Nak ambik supplemen selepas bersalin, pastikan ambik supplemen yang betul. Semak samada supplemen yang dibeli tu sesuai untuk ibu dan jugak untuk baby. Tak pasal pasal baby pulak kembung.

Saya kongsikan persoalan yang selalu ditanya pasal set bersalin shaklee.

#TRIAngels


Wednesday, 6 September 2017

Tips Bekerja Dalam Satu Team

Hari ni saya nak kongsi sikit tips bekerja dalam satu team. Agak penat bila jadi team leader ni sebenarnya.

1. Jangan bertangguh. Setiap kerja yang diberi kena siapkan. Kalau tak tau, kena tanya. Jangan biar bila dah nak sampai date line, baru terhegeh hegeh mintak tolong. Memang sentap.

2. Kreatif dalam menyelesaikan masalah. Memang kena ikut proses dan jugak procedure. Tapi jika sesuatu urusan itu boleh di permudahkan dan tidak langgar procedure, silakan.

3. Jangan cakap belakang. Tak puas hati, berterus terang. Masalah tak selesai kalau takde jalan penyelesaian.

4. Jangan disebabkan nak memudahkan kerja, kau langgar semua. Macam masak kari tapi tak letak garam. Kan kerja tak siap tu. Kena panaskan semula lauk, pastu kena letak garam. Ni namanya buat kerja 2 kali.

5. Bila buat kerja, pikir kesan kesannya. Jangan asal siap je buat kerja. Quality kelaut.

Sekian sentapan rasa pada tengah hari ni.

Monday, 4 September 2017

Cara Meningkatkan Tahap Kecergasan Harian

10 cara nak meningkatkan tahap kecergasan harian anda.

Sangat perlu diamalkan apabila umur makin meningkat banyak.

Yang penting kena jaga makan, pastu bersenam satu kemestian. Ditambah juga dengan makan supplemen untuk top up nutrisi yang tak cukup tu.

Jom amalkan sama sama.




Apa Itu Autisme

Kadang kadang kita tak perasan anak kita salah sorangnya.

Cuba check tengok ada ciri ciri kat bawah tak?

Paling elok bawak jumpa doktor.


Set Kanak Kanak Sihat Shaklee

Set kanak kanak sihat shaklee.


Anak anak ada macam macam ragam. Ada yang tak suka makan nasik, nak makan western je. Ada yang tak suka makan sayur, atau pilih sayur yang sama je.

Ada masa kita sebagai mak mak ni penat lelah cipta resepi nak suruh anak makan. Tapi dia jeling pun tak.

Bila nutrisi dalam badan anak anak tak cukup disebabkan makanan yang tak seimbang, mula la anak anak cepat kena selsema, demam, lesu. Nak belajar tak fokus.

Belum lagi bab susah nak membuang.

Regular customer saya memang sangat suka dengan meal shake sebab proses pembuangan anak dah makin baik sejak anak makan meal shake.


Sebelum ni 4 hari sekali. Nak suruh membuang kena makan ubat yang hospital bekalkan.

Ada jugak yang bagi meal shake untuk naikkan berat badan anak. Ia berfungsi untuk menambah selera anak. Bila dah berselera, barulah anak nak makan kan.


Bila kita dah tau fungsi supplemen, barulah faham betapa pentingnya supplemen dalam tumbesaran anak anak.

#TRIAngels

Sunday, 3 September 2017

Set Keperluan Harian Shaklee

Set keperluan harian untuk badan lebih bertenaga dan sihat.

Jangan ingat takde sakit badan dah sihat.

Kalau dah lesu, lenguh lenguh, cepat stress, itu menunjukkan badan dah kekurangan nutrisi.

Makin banyak umur, makin banyak nutrisi hilang. Terutama dengan gaya hidup yang kurang sihat. Masa senaman yang terhad.

Makanya kena konsisten makan set keperluan harian Shaklee untuk badan bertenaga dan sihat.

Saturday, 2 September 2017

Shaklee Buang Kolesterol

Musim raya korban ni memang la makan daging aje kan. Daging masak sup, goreng kunyit, gulai dan macam macam lah.

Daging segar memang terasa lazatnya. Yang paling best bila campur dengan lemak sekali.

Tapi itu semua lemak jahat. Habis camne tu?

Ala setahun sekali je. Nak jugak rasa kan. Takkan tak boleh langsung.

Kalau dah camtu, memang wajib ambik Omega Guard Shaklee dan jugak Phytocol Shaklee.

Nak membantu lemak lemak tu jangan melekat dalam badan.

Nak cuba atau mesti cuba?

Meh call atau wasap cepat cepat.

012-9279307



Tuesday, 1 August 2017

6 Sebab Omega Guard Shaklee Adalah Minyak Ikan Terbaik

Kenapa omega guard ni best sangat?



Meh saya kongsikan 6 sebab kenapa omega guard shaklee adalah minyak ikan terbaik dunia ye.

Jika nak makan minyak ikan, pilihlah shaklee.


Omega guard dihasilkan melalui penyulingan molekul yang bertujuan untuk meningkatkan kepekatan asid lemak omega 3 dan pada masa yang sama menyingkirkan bahan bahan berbahaya seperi merkuri,  plumbum, arsenic dan bahan bahan lain yang sering mencemari pelbagai spesis spesis ikan di lautan dalam.


Ketulenannya terjamin dan minyak ikan paling tulen di dunia. Omega guard membekalkan spektrum luas asid lemak omega 3 kepada gred pharmaceutical yang asli dan tulen.


Mempunyai DHA dan EPA yang tinggi dalam satu sajian, ia memberikan 990mg asid lemak omega 3 (546mg EPA, 360mg DHA).


Omega guard satu satunya produk omega 3 yang lengkap dengan kesemua 7 spektrum asid lemak omega 3 yang diperlukan oleh badan manusia, termasuk EPA untuk kesihatan keseluruhan dan DHA untuk fungsi dan perkembangan minda yang normal. 

Pengambilan asid lemak yang lengkap membantu mengoptimumkan fungsi di dalam tubuh badan kita.


Tidak dihasilkan dari minyak hati ikan, bau dari minyak ikan yang asli, tiada pewarna atau bau tambahan.

Sumber laut utama ialah dari sumber laut dalam dan sejuk. Ikan laut dalam yang kurang pencemaran dari ikan laut biasa.

Minyak omega 3 dalam omega guard shaklee diekstrak dari ikan laut dalam dan berair sejuk (sardine, makcarel, herring dan anchovies).

Tidak dihasilkan dari minyak hati ikan yang penuh bertoksid.


Diiktiraf oleh Friend of the Sea, ianya untuk memastikan bekalan berterusan minyak ikan berkualiti tanpa menjejaskan kehidupan laut dan alam sekitar.


Dah periksa keperluan omega korang? 

Dari minyak ikan ke dari minyak hati ikan? Sangat sangat berbeza tau.


Saturday, 8 July 2017

Pastikan aselamat Supplemen Pilihan

Raya raya juga, kesihatan pun kena jaga.

Penuh betul jemputan rumah terbuka hari ni dan esok. Alhamdulillah masih ada lagi orang mengingati kita kan.

Dah sibuk sibuk dengan rumah terbuka tu, tak kisahlah sebagai tuan rumah ke, sebagai tetamu ke, kesihatan kena jaga.

Jangan pulak dah penat berpuasa sebulan, tup tup sepanjang syawal ni semuanya masuk dalam mulut tak terkawal.

Lepas puasa berat turun 5 kg, habis raya berat naik semula 5 kg. Kesian kat badan kan. Ini contoh je๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚.

Pastikan supplemen sentiasa ada. Jangan ingat bila perut dah kenyang, nutrisi kat badan dah cukup. Dengan lemang, rendang, kuah lodeh dan macam macam lah.

Dan pastikan jugak supplemen yang korang ambik tu hanya yang terbukti selamat. Lepas raya ni, memang banyak orang dok promote set kurus.

Pastikan korang semak dulu bahan bahan yang digunakan. Memanglah nampak kuruih dalam jangka masa pendek, tapi kena ingat kesan jangka masa panjang.

Dan ingat takde jalan pintas ye nak berjaya. Tak kisah lah samada dalam kerjaya dan juga dalam penjagaan kesihatan. Semuanya perlu usaha dan kesabaran.

Selamat menuju ke rumah terbuka semua. Makan jangan lebih lebih ya๐Ÿ˜‰.

#TRIAngelsShaklee
#WhyShaklee
#KenapaShaklee
#Shakleeeffects
#pengedarshakleekajang
#pengedarshakleeampang

Thursday, 6 July 2017

March Yang Amat Menguji Kesabaran

March yang amat menguji kesabaran.

Bulan march 2017 lepas, 2 anak saya kena jangkitan chicken pox.

Mula mula si kakak yang kena. Deman dulu dalam seminggu. Ingatkan demam denggi, risau jugak. Demam dedar dedar dan tak sedap badan katanya.

Kemudiannya barulah nampak bijik bijik air mula keluar. Si mak yang first time menghadapi keadaan ni, gabra la jugak.

Last saya kena masa sekolah rendah. Dah 30 tahun lebih. Ingat ingat lupa je camne arwah mak rawat saya masa kecik.

Lepas si kakak baik dari chicken pox tu, 2 minggu kemudian barulah si adik naik bijik bijik air ni. Rupanya virus chicken pox ni tersimpan dalam badan agak lama jugak kan.

Saya pun terus start dengan supplemen untuk tingkatkan imun badan. Bagi Garlic, bagi vitamin C, bagi vivix dan bagi nutriferon.


Dalam 3 hari, semua bijik air kering. Dan hari yang ke 5, semua dah hilang. Tak de tinggal parut langsung kat muka. Padahal muka yang paling banyak kena.

Si kakak dah nangis nangis takut ada parut๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚. Alhamdulillah semuanya okay.

Si adik pulak, sebab dia punya naik sikit je, saya terus bagi nutriferon. Dalam 3 hari terus semuanya hilang.

Jadi apa yang nak saya sampaikan sebenarnya, Nutriferon ni wajib ada kat rumah semua orang. Berfungsi nak tingkatkan imun badan bagi melawan virus yang cuba hinggap kat badan. Bukan untuk chickenpox je, kalau anak demam ke, selesema ke, sangat bagus.

Pernah tak dengar, badan yang dinaiki kayap adalah berpunca dari virus chicken pox yang masih lagi tersimpan dalam badan. Sangat takut kan.

#TRIAngels
#PengedarShakleeKajang
#PengedarShakleeAmpang

Tuesday, 4 July 2017

Cinta Pandang Ke Dua

Cinta pandang kedua.

Macam mana saya boleh berjodoh dengan Shaklee ni pada tahun 2015. Memula tu belikan vitamin untuk suami dan terus jadi ahli. Pastu stop lama.

March 2016, terpandang post pasal vivix yang boleh jadi awet muda. Hati ni memang tertarik sangat dan terus order. Dah tak fikir 2 kali. Mesti cuba. Maklumlah dah masuk 4 series kan.

Bila dah habis sebotol tu, rasa badan macam rasa bertenaga. Pastu beli lagi botol ke 2.

Dia punya kesan tu, badan jadi ringan. Pastu sakit kepala berkurang sangat. Saya ni ada hypertension. Maklumlah banker. Mengadap masalah orang setiap hari. Sampai kita pun dapat tempiasnya.

Bila check semula tekanan darah, memang dah stabil. Padahal dah beberapa tahun makan ubat doktor.

Barulah tau inilah salah satu impaknya bila makan vivix. Nak dapat benefit lain, rupanya berganda ganda benefit yang dapat. Kulit muka pun dah kurang sangat jeragat.

Suami pun bila tengok saya punya tekanan darah dah ok, saya paksa dia cuba untuk sakit goutnya. Boleh dikatakan agak kerap jugaklah dia kena serangan goutnya.

Dan dari dia mula makan dalam bulan June 2016 hingga sekarang, memang langsung gout tak menyinggah.

Bersyukur sangat sebab suami dah baik dari gout. Saya pun bersyukur jugak sebab tak perlu nak cuti emergency je ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚.

Ini pengalaman peribadi dan sehingga sekarang vivix sentiasa ada dalam simpanan. Umur dah meningkat ni, saya sangat takut dengan penyakit.

Anak anak masih kecil yang perlukan perhatian. Jadi perlu pastikan kesihatan pada tahap yang terbaik.

Nak cuba? Boleh roger. Bila kita dah dapat kebaikannya, baru boleh cerita. Takde sembang kosong punya.

012-9279307

#TRIAngels
#shakleeeffects
#kenapaShaklee
#whyShaklee
#PengedarShakleeKajang
#PengedarShakleeAmpang

Friday, 9 June 2017

Kenapa Kena Jaga Makan, Bersenam dan Makan Supplemen

Kat Malaysia ni banyak sangat makanan yang sedap sedap. Nak nak kalau bulan puasa kan. Macam macam makanan ada dijual kata pasar ramadhan. Dengan kuih taik itik, jala mas, murtabak singapore. Amacam, dapat bayangkan tak.

Tapi kena ingat ye, jangan pulak bila dah telan macam macam makanan yang manis dan berminyak tu, tiba tiba rasa bersalah kat badan sendiri. Terus telan supplemen dengan harapan boleh buang segala kolesterol dan toksin dalam badan.

Life style yang sangat bagus dan perlu diikuti adalah makan makanan seimbang. Maksudnya pernah tak nampak piramid makanan yang selalu kita tengok kat tv atau kat hospital.

Group makanan yang macam mana yang perlu dilebihkan, dan group makanan yang macam mana perlu dikurangkan.

Dah tu kena jugak bersenam. Jangan ingat jaga makan je cukup. Nehe nehe.

Pernah dengar tak tulang kita ni lagi banyak aktiviti fizikal yang kita lakukan, tulang kita jadi makin kuat. Bukan makin mereput ye. Sebab tu orang yang selalu kerja duduk depan pc je dan kurang bersenam cepat sakit belakang.

Bila dah makan makanan seimbang dan bersenam, barulah boleh tambah dengan suplemen. Kenapa? Sebab nak tambah lopong lopong vitamin yang kurang kat badan tu.

Bila dah makan makanan seimbang, harus sentiasa ingat, sayuran dan juga binatang ternakan zaman sekarang dah tak macam dulu.

Walaupun kita kata makan sayur organic, tanah untuk menanam tu dah penuh dengan toksid. Belum lagi dikira dengan air untuk menyiram tanaman. Takkan lah mereka siram dengan air tapis kot.

Binatang ternakan terutamanya ayam, semua dah tahu ayam memang disuntik untuk mempercepatkan proses pembesaran. Kita telan jugak.

Tambahan lagi dengan kita jugak terdedah dengan persekitaran tak sihat yang boleh merosakkan sel sel badan. Macam asap kenderaan, asap kilang, asap rokok dan macam macam lagi lah.

Bukannya saya suruh tanam sayur dan ternak ayam sendiri. Kita dah tau memang tak mampu nak buat semua tu.

Bila kita dah makan makanan seimbang, dan bersenam secukupnya paling kurang 3 kali seminggu dengan masa setiap senaman 30 minit, maka kita tambahkan juga dengan makan supplemen untuk lengkapkan keperluan badan.

Semoga kita semua sihat selalu.

#tsunamishaklee
#pengedarshakleeampang
#pengedarshakleekajang

Kesan Vitamin C Pada Kulit

Makin meningkat umur, keadaan kulit pun seiring dengan peningkatan umur.

Percayakah korang yang ketidak cukupan nutrisi jugak boleh memberi kesan pada kulit.

Bukan sahaja nutrisi, corak pemakanan jugak bagi kesan pada kulit badan. Kalau dah bedal karbo dan daging merah memanjang, memang tau dah kan kesannya camne. Bukan sahaja kulit, malah boleh jugak bagi kesan negatif pada organ badan.

Persekitaran dan jugak gaya hidup yang tak sihat jugak sangat mempengaruhi keadaan kulit kita. Makin tak seimbang, makin cepat lah kedutnya keluar. Pernah tak nampak orang yang sentiasa stress, umur 40an dah dianggap umur 50an.

Yang ambik vitamin c mencukupi memang sangat membantu mengurangkan kesan kesan kedut pada kulit terutamanya di muka.

Tapi saya sangat suka jus resveratrol. Membantu memperbaiki sel sel sehingga ke peringkat DNA. Maka sudah tentu makin awet muda la saya kan๐Ÿ˜‰.

#tsunamishaklee
#pengedarshakleeampang
#pengedarshakleekajang

Destinasi Impian Seorang Pengedar Shaklee Ampang

Destinasi impian.

Saya ni bukan jenis yang suka travel. Lagi suka dok di rumah sebab bila dah seharian bekerja, ada masa cuti je nak berehat hilangkan lenguh badan. Nasib baik sekarang dah jumpa ostematrix, lenguh lenguh badan dah kurang sangat.

Setiap orang ada destinasi impian masing masingkan. ikut bajet dan keinginan. Impian saya dalam masa terdekat adalah nak menunaikan umrah ke Tanah Suci. Nak bawak anak anak sekali.

Memang itulah impian setiap umat islam. Nak tengok Kaabah yang merupakan kiblat dalam menunaikan solat.

Nak ziarah ke tempat tempat bersejarah, nak ziarah ke tempat kesan kesan perjuangan yang ditinggalkan oleh Rasulullah s.a.w.

Yang paling utama nak menambahkan keimanan di dada kami sekeluarga. Betapa beruntungnya kita dilahirkan sebagai umat Nabi Muhammad s.a.w.

Doakan impian saya tercapai dan bisnes Shaklee saya makin berkembang. Amiinnn.

#tsunamishaklee
#ireachtravel

Tuesday, 6 June 2017

Motivasi Ramadhan Bagi Pengedar Shaklee Ampang

Ramadhan hari yang ke 11.

Sudah habis 1/3 Ramadhan ditunaikan oleh umat Islam tahun ni kan. Alhamdulilah masih lagi diberi peluang oleh Allah untuk grab apa sahaja tawaran pahala pada bulan ni.

Ramadhan mendidik jiwa untuk bersabar. Sabar dalam apa sahaja keadaan. Bukan setakat menahan lapar dan dahaga.

Sabar dengan karenah customer yang tanya macam macam tapi tak jadi beli produk kita.  Pikir positif yang kita masih lagi belum mahir nak yakinkan kebaikan produk Shaklee.

Sabar dengan HQ shaklee yang hot item produk sentiasa habis stok. Pastu nak top up ambik masa agak lama. Pikir positif yang stok baru akan lebih fresh dan sedap.

Sabar dengan ruang masa yang amat terhad. Balik kerja merempuh jem dan berkejar kejar cari makanan berbuka untuk keluarga. Pikir positif yang kita masih belum mahir menguruskan masa.

Indahnya berniaga seiring dengan bulan Ramadhan bulan istimewa. Keyakinan tentang indahnya rezeki yang akan Allah kasi dengan syarat mintak sungguh sungguh. Usaha dan perbuatan mesti seiring.

Selamat menyambut Ramadhan semua. Moga lagi 2/3 Ramadan yang masih berbaki ini memberi peluang dan ruang untuk kita menambah baikkan apa sahaja ibadat dalam apa sahaja keadaan. Samada dalam keadaan sempit atau keadaan senang.

#pengedarshakleeampang
#pengedarshakleekajang
#tsunamishaklee

Monday, 5 June 2017

Kenapa Perlu Pilih Shaklee

Sekarang ni makin tinggi kesedaran orang ramai akan kepentingan makan supplemen. Tak kisahlah apa sahaja jenama yang diambil. Tapi pilihan saya tentulah supplemen Shaklee.

Kenapa?

Sebab utama adalah kos perubatan yang semakin hari makin tinggi. Daripada sakit datang menjengah, baik kita halau dia siap siap.

Tapi bila dah ambik supplemen tu, dah semak ke akan kesahihah yang supplemen yang diambil boleh membantu meningkatkan taraf kesihatan? Jadi pilihlah supplemen terbaik.

Pernah tak bila makan supplemen tapi tak nampak kesan pun walau dah makan 2-3 tahun. Itu yang kena semak tu. Tak kisahlah supplemen luar negara ke atau supplemen dari tempatan.

Kenapa saya berani katakan pemilihan supplemen Shaklee ni adalah sebagai supplemen yang terbaik di dunia?

Sebab produk Shaklee dihasilkan hasil dari kajian yang menelan belanja berjuta juta dollar. Contohnya Nutriferon dihasilkan selepas kajian selama 40 tahun.

Pulak tu hanya pakar pakar saintis terbaik dunia sahaja yang melakukan kajian terhadap produk shaklee. Barulah bila kita nak makan akan ada rasa yakin pada produk tersebut.

Shaklee juga ada landmark study yang membandingkan keberkesanan produk dengan supplemen jenama lain. Sudah pastilah produk shaklee memberi kesan jangka panjang kepada kesihatan yang lebih baik.

Sambil tu produk shaklee jugak 100% semulajadi, bebas bahan kimia dan dijamin selamat.

Jadi boleh guna produk Shaklee tanpa ragu ragu. Sudah pasti ianya bukan timbang kilo dan buat kat belakang rumah.

#tsunamishaklee

Supplemen Shaklee Tak Merosakkan Buah Pinggang

Pernah dengar tak bila ada orang bagitau makan supplemen banyak banyak boleh merosakkan buah pinggang.

Supplemen Shaklee dikategorikan sebagai makanan sebab ia takde dicampur langsung dengan bahan kimia dan bahan sintetik. Bila makan lebih, takkan bagi mudarat  pada buah pinggang. Bukan macam ubat.

Ubat tempat kumuhnya pada buah pinggang. Makanan tempat prosesnya kat perut dan buang ikut najis. Ada beza kan.

Jadi jangan risau kalau nak makan supplemen shaklee banyak banyak. Insya Allah buah pinggang tak rosak.

Cuba tengok video kat bawah camne customer shaklee ni makan dah 27 tahun dan masih sihat walafiat. Kalau nak rosak, mesti dah lama kena kan.

#tsunamishaklee

Pernah dengar tak bila ada orang bagitau makan supplemen banyak banyak boleh merosakkan buah pinggang.

Supplemen Shaklee dikategorikan sebagai makanan sebab ia takde dicampur langsung dengan bahan kimia dan bahan sintetik. Bila makan lebih, takkan bagi mudarat  pada buah pinggang. Bukan macam ubat.

Ubat tempat kumuhnya pada buah pinggang. Makanan tempat prosesnya kat perut dan buang ikut najis. Ada beza kan.

Jadi jangan risau kalau nak makan supplemen shaklee banyak banyak.

Cuba tengok video kat bawah camne customer shaklee ni makan dah 27 tahun dan masih sihat walafiat. Kalau nak rosak, mesti dah lama kena kan.

#tsunamishaklee

 https://youtu.be/QWrJYDzuOgY

Saturday, 3 June 2017

Landmark Study Shaklee

Landmark Study Shaklee.

Shaklee sanggup melaburkan ratusan jutaan ringgit untuk tujuan ujian klinikal, penyelidikan dan pembangunan produk kesihatan mereka.

Apa benda landmark study ni dan kenapa landmark study penting?



Ia adalah kajian klinikal dengan kerjasama pakar pakar penyelidik dari University of California Berkely untuk membuat perbandingan diantara pengguna Shaklee, pengguna vitamin lain dan mereka yang tidak mengambil vitamin.

Maknanya ia dilakukan oleh pihak ke 3. Jadi jangan cakap Shaklee syok sendiri ye. Kalau keputusan tak memihak pada Shaklee pun, result tetap akan dikeluarkan.

Banyak faktor yang diambil kira sebagai responden kajian mereka. Antaranya responden tersebut mestilah menggunakan vitamin yang melebihi 20 tahun. Diulang guna lebih 20 tahun. Bukannya responden berumur 20 tahun.

Kenapa guna lebih 20 tahun? Sebab penyakit mengambil masa 10-30 tahun untuk membentuk di dalam badan manusia.

Dan sudah pasti result menunjukkan pengguna shaklee mempunyai kesihatan yang sangat baik berbanding dengan yg mengambil vitamin jenama lain. Apa taknya..dah memang dibuat dari bahan semulajadi yang terbaik.

Takde perasa tiruan, takde pemanis tiruan, tiada bahan kimia dan yang penting ianya tidak diuji pada haiwan. Nak suruh manusia makan, dok uji pada tikus, arnab tu apehal kan.

Kena ingat ye..makan vitamin dah bagus untuk kesihatan. TAPI kalau ambil vitamin yang salah adalah lebih buruk kesannya dari yg tak ambik vitamin..

Bagi yang sangat mementingkan kualiti kesihatan, selidik dulu sebelum consume vitamin. Pastikan yang ada Landmark study dan klinikal research, baru beli tau.

Robayah-012 9279307

#tsunamishaklee

Friday, 2 June 2017

Impian Seorang Pengedar Shaklee Ampang

Impian

Korang ada impian tak? Selalunya letak impian tu yang jenis biasa biasa ke atau jenis luar biasa. Alaaa bukan kena bayar pun.

Impian ni jarang orang ambik kisah, sebab suka follow with the flow. Kalau jenis makan gaji, dah boleh kira setahun boleh kumpul duit banyak mana. Contohnya kalau nak beli kereta, jenis apa yang setaraf dengan gaji. Sebab tu impian jadi biasa biasa je.


Sebenarnya dari impianlah ia akan jadi kenyataan. Semua fokus kita akan kearah camne nak jadikan impian jadi kenyataan. Jadi kenalah letak impian yang luar biasa tapi realistik lah.

Katakanlah sekarang, katakanlah ye. Ini maksudnya belum ada lagi la sekarang ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚. Katakanlah saya ada RM1 juta sekarang. Apa saya buat. RM1 juta tak banyak ye sebenarnya.

Jom saya list down kan impian saya kalau saya ada RM 1 juta sekarang.

Paling utama sekali saya akan langsaikan dulu semua hutang. Itu yang top priority dalam hidup. Nak hidup dalam keadaan bebas hutang. Tak perlu fikir setiap bulan kena cari duit semata mata nak bayar hutang bank. Inilah kejayaan terbesar jika dapat langsaikan dalam masa terdekat.

Bila dah tiada hutang, saya dah boleh berhenti kerja. Fokus hanya pada bisnes Shaklee dan keluarga. Ini big why saya.

Saya akan bawak keluarga saya menunaikan umrah. Lama sangat dah nak pergi ni tapi sebabkan kekangan masa, sentiasa tertangguh.

Simpanan kena ada untuk pelajaran anak anak dan hari tua. Tak boleh membazir tak tentu hala. Nak renovate rumah ke, nak tukar kereta ke, itu kemudian kira.

Reservekan juga sebagai modal busines. Jangan ingat berniaga Shaklee ni tak perlu modal. Banyak atau sikit ikut kemampuan masing masing.

Saya suka simpan stok sebab pelanggan shaklee tak suka menunggu nak dapat barang. Takde lah sampai satu gudang. Bila nak barang tu, dan dan tu jugak nak suruh cod. Banyak kali saya terlepas customer sebab kes macam ni. Jadi saya akan make sure setiap item produk shaklee yang top 10 tu ada dalam simpanan sentiasa.

Nampak macam biasa biasa kan. Tapi saya tau inilah impian jangka masa pendek semua orang jika ada RM1 juta sekarang.

Jom pasni kita berimpian untuk jangka masa panjang pulak. Ingat ye. Impian tak perlu di bayar tapi kena realistik. Jadi kena tetapkan impian yang luar biasa tau.











Perbezaan Suplemen Shaklee Dan Suplemen Lain

Sekarang ni makin tinggi kesedaran orang ramai akan kepentingan makan supplemen. Tak kisahlah apa sahaja jenama yang diambil.

Kenapa?

Sebab utama adalah kos perubatan yang semakin hari makin tinggi. Daripada sakit datang menjengah, baik kita halau dia siap siap.

Tapi bila dah ambik supplemen tu, dah semak ke akan kesahihah yang supplemen yang diambil boleh membantu meningkatkan taraf kesihatan?

Pernah tak bila makan supplemen tapi tak nampak kesan pun walau dah makan 2-3 tahun. Itu yang kena semak tu. Tak kisahlah supplemen luar negara ke atau supplemen dari tempatan.

Kenapa saya berani katakan supplemen Shaklee ni adalah yang terbaik di dunia?

Sebab produk Shaklee dihasilkan hasil dari kajian yang menelan belanja berjuta juta dollar. Contohnya Nutriferon dihasilkan selepas kajian selama 40 tahun.

Pulak tu hanya pakar pakar saintis terbaik dunia sahaja yang melakukan kajian terhadap produk shaklee. Barulah bila kita nak makan akan ada rasa yakin pada produk tersebut.

Shaklee juga ada landmark study yang membandingkan keberkesanan produk dengan supplemen jenama lain. Sudah pastilah produk shaklee memberi kesan jangka panjang kepada kesihatan yang lebih baik.

Sambil tu produk shaklee jugak 100% semulajadi, bebas bahan kimia dan dijamin selamat.

Jadi boleh guna produk Shaklee tanpa ragu ragu. Sudah pasti ianya bukan timbang kilo dan buat kat belakang rumah.

#tsunamishaklee

Thursday, 1 June 2017

Kenapa Saya Berbisnes

Kenapa saya berbisnes?

Orang selalu tegur saya tak cukup lagi ke gaji tiap tiap bulan dapat? Duit banyak banyak nak buat apa? Gaji bulan lepas tak luak lagi tu..

Dah lali telinga ni menadah suara rakan rakan.

Kenapa ya saya berbisness? Ianya bermula bila saya dah mula rasa stress bekerja makan gaji. Jemu pun ada dengan suasana kat opis. 17 tahun sudah. Dan big why saya adalah anak anak.

2 tahun lepas saya tetapkan matlamat untuk berhijrah. 2 tahun je saya bagi masa kat diri saya untuk bersedia. Dan ini adalah tahun kedua.

Maka saya perlu kukuhkan dulu status kewangan saya. Tak mahu bila dah berhijrah, takde income masuk. Sesak jugak tu bila dah biasa pegang duit sendiri kan.

Pulak tu bila tengok master master shaklee lain kerjanya pergi travel je, sapa tak geram. Posing sana, posing sini. Siap kepal kepal snow lagi. Hish..memang sungguh terinspirasi nak follow dia orang ni..

Nak berjaya bukan mudah. Tapi kalau tak berusaha lagi susah. Yang penting penuhkan ilmu di dada. Biar jadi SID yang berilmu. Bukan asal boleh jual je. Bahaya ni.

#tsunamishaklee

Monday, 22 May 2017

Set Detox Shaklee

Set detox Shaklee.

Siapa yang biasa detox, memang akan rasa badan makin ringan.

Kenapa kena detox? Nak kuruskan badan dengan cara yang sihat memang kena detox dulu. Buang segala toksid yg tersimpan kat hati, kat usus. Barulah mudah nak turun berat badan.

Shaklee tak menjanjikan bulan bintang bagai. Yang Shaklee janjikan adalah sihat dan selamat.

Usaha kena ada juga. Pemakanan kena jaga. Bersenam kena buat jugak. Jangan pulak ingat telan 2 hari, berat turun 10 kg.  hishhh


Cara Merawat Tuberkulosis

Penyakit tuberkulosis atau nama glamer batuk kering makin menular sekarang ni. Salah satu puncanya adalah sebab terdedah dengan persekitaran yang ada ramai orang.

Customer saya adalah salah seorang yang ada penyakit ni. Kesian sangat. Batuk berpanjangan sampai dalam masa 2 minggu, badan susut sampai 5-6 kilo.

Sebab kesian sangat kat si isteri, sang suami beli set lengkap khas untuk tingkatkan imun dan lawan kuman kuman dalam badan.

Hampir 2 bulan consume set lengkap, alhamdulillah follow up last week, katanya si isteri dah hampir sembuh sepenuhnya.

Jangan tunggu lama lama. Ikhtiar sebelum ianya makin melarat.

Suami kawan saya juga pernah kena penyakit ni dan mc hampir 7 bulan. Berhati hati dan sentiasa jaga kesihatan ye.


Kenapa Shaklee Mahal

Beza harga beg Coach dengan beg cap pasar malam.

Takde orang pertikaikan harga sebab dah tau kualiti dan juga value barang tersebut.

Sama jugak dengan harga supplemen Shaklee dan juga supplemen yang godak kat belakang rumah.

Dengan produk yang dah berusia lebih 100 tahun di pasaran dan juga jutaan ringgit dihabiskan semata mata buat research, mana boleh disamakan value Shaklee dengan jenama lain.

Harap bila bagitau harga tu, jangan sentap.

Set Pelajar Shaklee

Anak anak susah fokus? Lemau je masa belajar, tersengguk sengguk dalam kelas. Kesian anak anak.

Bukan tak nak belajar tapi badan tu yang tak bertenaga. Otak tak cukup nutrisi.

Sediakan set shaklee khas untuk pelajar kepada anak anak.


Set Hamil Shaklee

Puasa dah nak tiba. Raya nanti nak balik kampong jumpa sanak sedara. Seronok sangat.

Yang tak seronoknya bila dok kena tanya bila nak ada baby, bila nak tambah anak, ko ni memang merancang tak nak anak lagi ke. Telinga memang berdesing. Terus mood nak beraya kelaut kan.

Jangan sedih sedih. Boleh ikhtiar set lengkap, supplemen untuk meningkatkan kesuburan dan jugak nak betulkan hormon badan.

Kadang kadang kita tak sedar disebabkan hormon tak seimbang jugak menjadi punca lambat nak lekat.

Dan bila quality sperma menurun pun salah satu punca jugak.

Sebab tu perlu set lengkap untuk meningkatkan kesuburan dan sekali gus memberi peluang yang amat tinggi untuk hamil.

#PengedarShakleeKajang
#PengedarShakleeAmpang

Sunday, 14 May 2017

Borang Daftar Ahli Shaklee Online 2017

Borang Daftar Ahli Shaklee Online 2017

Nak jadi ahli shaklee? Klik je link kat atas tu.

Banyak sangat kelebihan bila jadi ahli shaklee ni tau. Boleh beli dengan harga lagi murah.

Pastu memanjang ada news news yang akan dikongsikan oleh pihak hq. News apa pulak ni. Macam macam info pasal kesihatan dikongsi. Sebab shaklee sangat mementingkan kesihatan.

Tak kisahlah samada nak jadi ahli sebab nak makan sendiri ke atau nak start bisness.

Kalau nak start bisness, team kami sangat galakkan. Jom kita cari duit lebih sama sama. Kami akan ajar dari awal hingga akhir. Yang penting nak belajar dan kena usaha lah.

Cara Beli Shaklee Online Terus Dari HQ

Borang Beli Shaklee Online Terus Dari HQ

Monday, 17 April 2017

Kenapa Shaklee Collagen Powder Istimewa

Collagen powder dari Shaklee dihasilkan dari bahan bahan semulajadi terbaik untuk hasil yang terbaik.

Bila umur meningkat, badan tidak dapat hasilkan collagen yang mencukupi. Sebab tu kita akan mula rasa kulit tak anjal, kedut kedut dah ada, lutut dah mula sakit.

Jangan ingat Collagen untuk kulit sahaja ye. Collagen juga membantu melincirkan sendi sendi kita tu.

Saya kongsikan bahan bahan utama dalam collagen powder shaklee.