Saturday, 3 June 2017

Landmark Study Shaklee

Landmark Study Shaklee.

Shaklee sanggup melaburkan ratusan jutaan ringgit untuk tujuan ujian klinikal, penyelidikan dan pembangunan produk kesihatan mereka.

Apa benda landmark study ni dan kenapa landmark study penting?



Ia adalah kajian klinikal dengan kerjasama pakar pakar penyelidik dari University of California Berkely untuk membuat perbandingan diantara pengguna Shaklee, pengguna vitamin lain dan mereka yang tidak mengambil vitamin.

Maknanya ia dilakukan oleh pihak ke 3. Jadi jangan cakap Shaklee syok sendiri ye. Kalau keputusan tak memihak pada Shaklee pun, result tetap akan dikeluarkan.

Banyak faktor yang diambil kira sebagai responden kajian mereka. Antaranya responden tersebut mestilah menggunakan vitamin yang melebihi 20 tahun. Diulang guna lebih 20 tahun. Bukannya responden berumur 20 tahun.

Kenapa guna lebih 20 tahun? Sebab penyakit mengambil masa 10-30 tahun untuk membentuk di dalam badan manusia.

Dan sudah pasti result menunjukkan pengguna shaklee mempunyai kesihatan yang sangat baik berbanding dengan yg mengambil vitamin jenama lain. Apa taknya..dah memang dibuat dari bahan semulajadi yang terbaik.

Takde perasa tiruan, takde pemanis tiruan, tiada bahan kimia dan yang penting ianya tidak diuji pada haiwan. Nak suruh manusia makan, dok uji pada tikus, arnab tu apehal kan.

Kena ingat ye..makan vitamin dah bagus untuk kesihatan. TAPI kalau ambil vitamin yang salah adalah lebih buruk kesannya dari yg tak ambik vitamin..

Bagi yang sangat mementingkan kualiti kesihatan, selidik dulu sebelum consume vitamin. Pastikan yang ada Landmark study dan klinikal research, baru beli tau.

Robayah-012 9279307

#tsunamishaklee