Saturday, 24 December 2016

Perlu Ke Follow Up Jika Berbisnes Online

Berniaga online ni, medium utama komunikasi dengan prospek sudah pasti fb dan juga whatsapp.

Kalau nak dikatakan  terlepas pelanggan tu sudah pastilah ada. Punca nya malas nak follow up. Ataupun segan nak follow up.

Prospek ni memula tu memanglah sekadar bertanya sebab nak tau apa fungsi supplemen yang kita sentiasa war warkan tu. Tapi dengan penerangan yang betul dan meyakinkan, memang dapat close deal.

Kejayaan yang terbesar bagi saya adalah pada bulan lepas. 2 customer order vivix. Itu pun setelah saya follow up selama hampir 2 bulan.

Memangla segan sebab nya takde keyakinan. Kan baru lagi dalam bisnes ni. Skill tak berapa mantap. Tapi bila saya makan sendiri dan rasa perubahan, memangla masa tu boleh kongsi apa sahaja dengan customer tanpa ragu ragu.

Jadi saya tau kalau dah rezeki kita, memang akan dapat samada lambat atau cepat. Yang penting sentiasa sabar dengan karenah customer. Kita cari rezeki halal kan. Nak malu buat apa.

Korang dah register ahli shaklee belum? Kalau belum meh contact no kat bawah. Senang je. Dapat bonus lagi.

012-9279307

012-9279307

012-9279307