Thursday, 8 December 2016

Kenapa Kena Mula Bisnes Online Sekarang Dalam Ekonomi Hari Ini



Dalam keadaan ekonomi yang tak menentu sekarang, memang perlu sentiasa bersiap sedia dengan simpanan yang cukup. Kalau kerja di syarikat swasta, sentiasa ada risiko untuk diberhentikan kerja.

Hidup mesti diteruskan. Anak anak nak kena pergi sekolah jugak. Makan minum pun kena ada jugak. Habis tu camne nak buat?

Sambil sambil dok pegang handphone tu, kan molek kalau buat bisness sekali. Ada jugak hasilnya yang masyuk kan.

Saya senaraikan 6 sebab kenapa korang dan saya juga kena mula buat bisness online dalam keadaan ekonomi sekarang terutamanya dalam bisness Shaklee ni.

1. Modalnya teramatlah rendah. Nak jadi ahli hanya kena bayar RM80 je termasuk postage. Itu pun sebab nak dapatkan memberkit.

Kemudian terus boleh buat bisness online dan menjana income bulanan 2,3,4,5 angka. Ikut kerajinan la. Banyak usaha banyaklah incomenya. Banyak goyang kaki, banyaklah masuk asapnya kan.

2. Tak payah bukak kedai yang memerlukan sewa menyewa tapak bagai. Shaklee dah ada kedai kat PJ dan Sri Rampai untuk area Klang Valley.

Korang hanya perlu ambik order je dan buat purchase online. Terus hantar kepada customer. Semudah ABC kan.

3. Tak perlu simpan stok yang banyak. Kang tak habis dan dah expired membazir pulak. Takkan korang nak telan vitamin banyak banyak tu.

Nak simpan stok boleh tapi sikit sikit je la mana mana yang laku keras tu, senang nak cod kan. Kalau habis, terus gi kedai Shaklee, beli barang. Habis cerita.

4. Tak perlu masa berbulan bulan nak renovate kedai bagai. Bukan ada fizikal kedaipun. Kan dah namanya bisness online. Kedai alam maya je la..

Korang imagine lah macam mana nak set up blog dan fb masing masing supaya cun dan menarik perhatian. Beberapa jam dah siap..terus boleh start bisness. Yang wajib ada handpone dan internet...mesti ye..

5. Boleh buat bisness di mana mana sahaja. Sambil baring, sambil tunggu anak kat sekolah, sambil masak.. memang tak kacau rutin harian punya lah.

Kalau nak gi jalan atau balik kampung pun takde masalah. Tak perlu nak ambik cuti bagai. Bisness tetap jalan macam biasa. Teruja tak..mestilah kan. Tapi line tenet kena ada lah.

6. Potensi customer ni melangkaui sempadan..dimana mana sahaja. Yelah Fb dan blog bukannya boleh view bagi area kampung atau taman kita je kan.. mana mana pun boleh as long as korang set as public.

Sebab tu setkan goal memasing bahawa betapa online bisness memang berpotensi besar untuk menakluki pasaran dunia. Semua di hujung jari sahaja.

Tapi usaha mesti ada. Semua perkara yang ada usaha dan tawakkal pada Allah akan ada hasilnya.

Kalau dah teruja, apa lagi jom join kami. Boleh tambah income, boleh tambah ilmu pengetahuan. Kalau bisness dah stabil, nak berhenti kerja pun boleh.

APA LAGI, CALL NO KAT BAWAH:

012-9279307

012-9279307

012-9279307