Friday, 12 January 2018

Set Keperluan Harian Shaklee

Semasa badan masih muda dan gagah perkasa, kita yakin tak perlu makan apa apa supplemen. Sihat, takde penyakit.

Bila umur makin meningkat, mula la sakit lutut, lemah lesu badan, dah dapat penyakit popular pulak tu. Dulu orang gelarkan 3 serangkai. Sekarang ni dah boleh tukar jadi 4 serangkai.

Jangan mendabik dada kalau kesihatan tak mampu nak jaga.

Kesihatan memang kena jaga dari awal lagi. Proses yang sangat penting dan wajib buat ialah jaga makan, bersenam dan makan supplemen.

Dengan faktor bahan mentah yang tak berapa original, semuanya pakai cucuk sebab nak cepat besar, sayur pulak kena sembur dengan pestaside. Ulat pun takmo makan sayur tu. Kita pulak yang dok membahamnya.


Jadi amat perlulah ada set keperluan harian ni nak tutup lompong nutrisi kat badan korang tu.